Sistem boştayken %50 civarı RAM kullanıyor

m.enooww38

Centipat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 11 | Amd Ryzen 3 | Asus VivoBook | 256 GB | 8 GB Ram |
Meslek
Öğrenci
Hocam ilk önce herkese selam. Bilgisayarım çok yavaş diye Windows 11'den Windows 10'a geçirmiştim. Ama geri Windows 11'e alıştığım için dönderdim. Keşke döndermeseydim. Tekrar sıfırlamak istemiyorum veya ISO dosyasıyla düşürmek istemiyorum (üşeniyorum). Bu kullanımı düşürmek istiyorum. Yani bence boşta iken %52-%60 civarı olmamalı kullanım. Zaten bilgisayarı aldığımda PC 4 GB RAM ile gelmişti. Sonra yeni RAM almıştım yetmiyor diye. Neyse lafı uzatmayım. Kısacası bu azalır mı? Azalırsa nasıl azaltabilirim fikri olan yazabilir mi?
Not: Yeni akdığım RAM 4 GB di toplam takınca 8 GB oldu.

Bende 16 GB RAM var tarayıcı açıkken %40 civarı kullanılıyor. Sizde 8 GB RAM olduğu için normal gibi.

Bende 16 GB RAM var tarayıcı açıkken %40 civarı kullanılıyor. Sizde 8 GB RAM olduğu için normal gibi.

Hocam şimdi benim bilgisayar dizüstü, masaüstü değil yani toplamadım. Bu kadar kullanım ya virüsdendir (sanmıyorum) ya da benim bilgisayar desteklemiyordur. (onu da sanmıyorum).

O zaman sana harika bir program ve video önerisi yapayım farkı benimle paylaşabilirsin.
Bu videoyu izle:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu programı öğren:

O&O ShutUp10++​

Bunu da biliyorum ama herhangi bir katkı sağlamadı.

8 GB ile normal hocam.

Boştayken %50 normal değil, biraz fazla. Bende de 8 GB RAM var, boştayken kullanım sabit %36 lardaydı, birkaç düzenleme ile bazı hizmetleri kapatıp %32'ye indirdim. 30-40 arası normal ama 50 ve üzeri normal değil.

Boştayken %50 normal değil, biraz fazla. Bende de 8 GB RAM var, boştayken kullanım sabit %36 lardaydı, birkaç düzenleme ile bazı hizmetleri kapatıp %32'ye indirdim. 30-40 arası normal ama 50 ve üzeri normal değil.

Hocam peki nasıl düşürdünüz yazar mısınız çok acil.

Hocam peki nasıl düşürdünüz yazar mısınız çok acil.

Hocam tam hatırlamıyorum, ya Technopat'ta ya da direkt Google üzerinde 'RAM kullanımı düşürme" diye bir yazı bulmuştum, arka planda çalışan bazı gereksiz hizmetler yazıyordu, onları yaptım %4 kadar düşme oldu. Ya da 'hangi hizmetler kapatılabilir' diye de ufak bir arama yapıp işte Windows'a sürekli geri bildirim yollayan gibi gereksiz hizmetleri tespit edip kapatabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…