Sistem boştayken %53 RAM kullanıyor

Unnamedsir

Yoctopat
Daha fazla  
İşlemci
i5 12400k
Bilgisayarımı daha yeni açmama rağmen %53-%54 RAM kullanılıyor Opera GX'i açınca %74 oluyor, bu normal mi? 8 GB RAM var.

Windows 11 kullanmasa Windows 10'a geçse gene aynı şey. Opera GX kullanmasa diğer tarayıcılarda çok kaynak kullanıyor hatta burada bile açılan konular var. En iyisi RAM yükseltmektir. Kullanımı küçültmek falan diyorsunuz da yakın zamanda RAM oyunlara veya başka yerlere yetmezse gene mi kullanımı küçültecek?

Opera GX artıları var oda CPU kullanımını ve RAM kullanımını artırabiliyoruz da azaltabiliyoruz da. Google'da kullansa gene aynı şey. Bende şuan Google kullanıyorum kaynak tüketiyor mu tüketiyor.

Benim Windows başladığında 1.5gb ram tüketiyor hadi o 3gb tüketsin. Ortalama bir tarayıcı 1gb ram tüketir. 3A bir oyun oynamıyorsan 4gb boşta ram yeterli olacaktır. Evet yükseltmekte bir seçenek ama Türkiye şartlarında son seçenek oluyor genelde.

4GB'e siz çok diyorsanız bir şey demek istemiyorum. Düşünmeden konuşuyorsunuz burada. Diyorsunuz ki ''Benim Windows başladığında 1.5GB RAM tüketiyor'' diyorsunuz. Adamın RAM ile sizin RAM aynı değil. Sen 32GB RAM kullanıyorsun adam 8GB RAM kullanıyor. Senin ki 1.5GB RAM tüketiyorsa onun ki 3 veya 4. Peki bu kadar tüketiyorsa ona ne kadar kalacak? İlla 3A oyun oynamasına gerek yok. Eğer kullandığı RAM ile eşit oyunlar oynuyorsa fazla tüketir, tüketmesi de normaldir ve iyidir kasmaması için. Onun 8GB RAM var 4GB RAM destekleyen bir oyun oynuyorsa gene tüketir. Tek Türkiye şartlarında değil diğer yerlerde de şart olduğunu düşünüyorum ben RAM yükseltmenin.

Benim bildiğim kadarıyla Windowsta ram ne kadar az ise o kadar sıkıştırma yapılır, adaptif moda geçilir ve daha az ram kullanılır. Sen "Ram'in fazla olduğu için az kullanıyor." gibi bir denklem kuruyorsun. Eğer öyleyse haklısın ama sanmıyorum.

Ben öyle bir denklem kurmuyorum, uydurmasan iyi. Tamam sen bu konuda çok hakimsin ve haklısın. İyi sosyaller. Haklısın ama sanmıyorum cümlesi bile Türkçenizi gösteriyor işte.

"Sen 32GB RAM kullanıyorsun adam 8GB RAM kullanıyor. Senin ki 1.5GB RAM tüketiyorsa onun ki 3 veya 4." Bu cümleden nasıl bir denklem çıkıyor sence arkadaşım ? Ben konuya ne kadar hakim olduğumu bilmiyorum da en azından az önce ne yazdığıma hakimim.

Bunu anlamıyorsanız tekrardan iyi günler diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…