Sistem çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor

Selim_80

Centipat
İyi günler.
Ekran kartı: Gigabyte RX 580.
Power Supply: Rampage 600W 80 Plus Bronze.
Anakart: H81 m-Plus.
İşlemci: i5 4690.
RAM: 2x4 8 GB Kingston RAM.
Sistemde bütün fanlar çalışıyor ekran kartımın fanı ve ışığı yanıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor dönüştürücü kullanıyorum VGA to HDMI.
Anakarta taktığım zaman dönüştürücü ile görüntü geliyor ama ekran kartında taktığımda görüntü alamıyorum sizce sorun nedir?

ekran kartın tam takılmamış olabilir kontrol edebilir misin birde ekran kartına takılan güç kablolarının takıldığına emin olur musun
bu arada RAMleri kontrol edebilirsin ramleri silgiyle temizleyip dene olmazsa tek ram dene sonrada ram slotlarını değiştir
İşlemcinin yanında olan ATX-12V 4girişli güç kablosu bulunur onu da kontrol eder misin
İşlemcinin yanında olan ATX-12V 4girişli güç kablosu bulunur onu da kontrol eder misin
VGA to HDMI dönüştürücü tam tersi özellikli olabilir bazıları HDMI to VGA oluyor ekran kartının başka girişlerini deneyebilir misin

Son düzenleme:
Ekran kartın tam takılmamış olabilir kontrol edebilir misin bir de ekran kartına takılan güç kablolarının takıldığına emin olur musun.
Bu arada RAM'leri kontrol edebilirsin RAM'leri silgiyle temizleyip dene olmazsa tek RAM dene sonrada RAM slotlarını değiştir.
İşlemcinin yanında olan ATX-12V 4girişli güç kablosu bulunur onu da kontrol eder misin.
İşlemcinin yanında olan ATX-12V 4girişli güç kablosu bulunur onu da kontrol eder misin.
VGA to HDMI dönüştürücü tam tersi özellikli olabilir bazıları HDMI to VGA oluyor ekran kartının başka girişlerini deneyebilir misin.

RX 580'ı HDMI kablosuyla televizyona bağladım yine görüntü gelmedi.
Eski ekran kartım ASUS R7 240 2 GB ile denedim HDMI ile televizyonda görüntü alabildim.
Ekran kartı tam oturmamış olabilir.
Ekran kartının güç bağlantıları yapılmamış olabilir.
Baktım hepsine sıkıntı yoktu

RX 580'ı HDMI kablosuyla televizyona bağladım yine görüntü gelmedi.
Eski ekran kartım ASUS R7 240 2 GB ile denedim HDMI ile televizyonda görüntü alabildim.

Baktım hepsine sıkıntı yoktu.

Hocam çözümü buldunuz mu? Aynı sorun şu an bende bulunmakta ve çok can sıkmakta...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı