Oyun oynarken birden ekran gidiyor 'no signal' yazısı geliyor. Fakat sistemim çalışıyor. Sadece klavye mouse ve CPU fanındaki RGB'ler sönüyor. Sıcaklık değerlerimi takip ettiğimde her şey normal. Isınma sorunu yaşamıyorum. Ekran kartımı da FurMark ile teste soktuğumda bir sıkıntı olmuyor. Acaba SSD veya işlemci sorunu olabilir mi? Bu parçaları nasıl test edebilirim?
Oyun oynarken birden ekran gidiyor 'no signal' yazısı geliyor. Fakat sistemim çalışıyor. Sadece klavye mouse ve CPU fanındaki RGB'ler sönüyor. Sıcaklık değerlerimi takip ettiğimde her şey normal. Isınma sorunu yaşamıyorum. Ekran kartımı da FurMark ile teste soktuğumda bir sıkıntı olmuyor. Acaba SSD veya işlemci sorunu olabilir mi? Bu parçaları nasıl test edebilirim?
Güç kaynağı uyumsuzluk (maalesef bu RX5000 serisinde görülmüş bir ilginç durum) yaparsa bir şekilde gizli açık yetersiz gelirse ya da arızalanırsa belirli belirsiz zamanlarda yapabiliyor (yani FurMark'ta yapmıyor ölçü olamayabiliyor). Veya fabrika ayarlarında kartın GPU Power limiti düşük kalıyorsa yapabilir GPU gücünü sürücüden +%20 (bunu eksi %15~20 denemekte psu yetersizse işe yarayabiliyor) yapın veya maksimum saat hızını 100MHz kısın. Aşırı ısınma varsa VRAM veya GPU junction veya işlemci hatta NVMe SSD yaptırabilir. Sürücü temiz kurulum olmalı. Kullandığınız kablo HDMI arızalanmış olabilir onu da farklı kombinasyon yaparak deneyin. Mesela HDMI yerine DP kullanarak varsa monitörde ya da daha farklı bir HDMI kablo kullanarak. Ya da monitör 144Hz ise 120Hz'e hatta 75Hz'e çekerek deneyin kablo kaldırmıyorsa siyah ekran yaptırabiliyor. ASUS anakartta tek RAM takılıysa soldan sağa olacak şekilde açık gri ilk slotta olacak. Son zamanlarda yüklediğiniz BIOS veya harici bir programdan sonra bu tarz sorun başladıysa BIOS sürümünüzü veya yüklediğiniz programı geri döndürün ya da kaldırın. Yani sorun öncesi son değişken kuralını uygulayın.
gece prime 95`de torture test yaptım. Görev yöneticisinden baktığımda CPU %95 - %98 arası kullanıma girdi ve en fazla 7-8 dk sonra aynı şekilde görüntü gitt. İki kere yaptım ikisinde de aynı. İşlemci arızalanmış olabilir mi? Bir arkadaşım işlemci gerekli elektirik beslemesini alamıyor olabilir dedi. Sizce doğru mudur?
Gece Prime 95'de torture test yaptım. Görev yöneticisinden baktığımda CPU %95 - %98 arası kullanıma girdi ve en fazla 7-8 dk sonra aynı şekilde görüntü gitt. İki kere yaptım ikisinde de aynı. İşlemci arızalanmış olabilir mi? Bir arkadaşım işlemci gerekli elektrik beslemesini alamıyor olabilir dedi. Sizce doğru mudur?
O zaman ya anakart da problem ya da PSU gibi duruyor. Not: Eğer bilgisayarda overclock yapılmamış ise. Cpu soğutucu montajına tekrar bir göz atın oradan da oluyor olabilir.
Asus Prime b350m-a
Ryzen 7 1700
Sapphire RX5600xt
Corsair Vengeance 2x8 3000mhz(fakat 2133 özerine DOCP açtığımda sistem açılmıyor)
High Power 600w 85+ Bronze
O zaman ya anakart da problem ya da PSU gibi duruyor. Not: Eğer bilgisayarda overclock yapılmamış ise. Cpu soğutucu montajına tekrar bir göz atın oradan da oluyor olabilir.
ASUS Prime B350M-A.
Ryzen 7 1700.
Sapphire RX 5600XT.
Corsair Vengeance 2x8 3000MHz(fakat 2133 özerine DOCP açtığımda sistem açılmıyor)
High Power 600W 85+ Bronze.
OCCT ile power test başlattım. Görev yöneticisinden takip ettiğimde işlemci ve ekran kartı %99 yük altındaydı ve yine sistem gitti. Şimdi ben hatanın hangisinde olduğunu nasıl anlayacağım işlemci %99 yük altına girdiği için mi sistem gitti yoksa power test yapıldığı için mi?
Bir de OCCT.config.json diye bir dosya oluştu buraya mı kaydediyor acaba test sonucunu?
OCCT ile Power test başlattım. Görev yöneticisinden takip ettiğimde işlemci ve ekran kartı %99 yük altındaydı ve yine sistem gitti. Şimdi ben hatanın hangisinde olduğunu nasıl anlayacağım işlemci %99 yük altına girdiği için mi sistem gitti yoksa Power test yapıldığı için mi?
Bir de OCCT. Config. Json diye bir dosya oluştu buraya mı kaydediyor acaba test sonucunu?