Sistem CPU fanı çalışmaması

Er Ryan

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Müh. (Öğrenci)
Bilgisayar power tuşuna bastıgımda hiçbir şekilde bir tepki vermiyordu ve servise gönderdim sorunun anakartta oldugunu söylediler ve tamiri oldu. Bugun bilgisayarcıya gittim PC'yi almaya kontrol ettim gayet iyi çalışıyordu ve eve getirdim. Fakat evde çalıştırınca ilk bilgisayar açıldı ama görev yöneticisinden işlemci hızına baktıgımda 0,22 gibi bir degerdeydi (Normalden cok cok düşük.). Daha sonra farkettim ki işlemci cok ısınıyor ve bunun sebebi de sıvı sogutucunun arkasındaki işlemci fanı dönmüyordu yerinden cıkarttım kontrol etmek için. Anakarttaki başka fan girişlerine taktım. 1-2 saniye dönüyor daha sonrada duruyor.

Anakart: Asus Rampage IV Extreme 2011 x79
İşlemci: İntel i7-3930k 3.20 Ghz
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 680
Ram: 2x8 Kingston DDR3
İşletim Sistemi: Windows 10 Home 64-bit
Sogutucu: Corsair H60

Fanda sorun varmış bu arada. Başka bir fan taktım ve o sorun çözüldü.Ayrıca sıvı sogutucuyuda kontrol ettim kabloların biri soguk digeri sıcak çalışıyor sanırım. Fakat şöyle bir sorun var işlemci sıcaklıgı hala 80 derece ve üstüne cıkıyor. Yardım için teşekkürler elimden geldiğince Türkçeyi düzgün kullanmaya çalıstım. :kararsız:

Yardım edebilecek birisi yok mu?

İnternetten baktım radyatör temizliği için deneyeceğim teşekkürler yanıt için.

Pek iyi anlatan bir yer bulamadım nasıl temizleyeceğimi anlatabilir misiniz?

Hava üfleme makinesi ile yapman gerekebilir. Veya saç kurutma makinesi ile soğuk olacak şekilde üfletebilir, geri kalan tozları fırça ile temizleyebilirsin. İnternette daha detaylı şekilde bulabilirsin.

Aynı şekilde yaptım bende şimdi takıp deniyorum.

Az birşey farketti. Ama yinede sıcaklıktan dolayı kendini kapattı.

Macunu sürdüğümüz yerdeki plakada o sogukluğu iletememe gibi bir sorun olabilir mi?

Ya da direk işlemcide bir sorun olma ihtimali var mıdır?

Evet düzgün oturdu termal macun zaten 4-5 gün önce yenilendi.

Evet yaygın tamamen. Garanti olsun diye zaten bilgisayarcıya yaptırmıştım.

Termal macunu iyi yaydın mı? Pompa düzgün oturdu mu?
Radyatörün dış tarafında ufak bi şişme gibi birşey var normal mi o?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı