Sistem değiştirilmesine rağmen FPS yükselmedi

İşletim sistemi
Windows 10

Shinsoo

Centipat
Yer
Shinsoo
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
3060 Ti
İşlemci
7500F
Önceki sistemim de Ryzen 5 5600 işlemci, 8x2 16 GB 3600 MHz RAM ve 3060 Ti ekran kartı vardı. Yeni topladığım sistemimde ise Ryzen 5 7500F ve 16x2 6000 MHz RAM'ler mevcut ekran kartım ise eski sistemimden çıkan ekran kartı 3060 Ti. CS2'de önceki DDR4 sistemimle 520-530 FPS alıyordum fakat bu sistemde de 530 FPS alıyorum. Sizce normal mi? BIOS'tan RAM MHz değerlerini 6000 MHz olarak ayarladım sonuç yine aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi bile FPS alıyorsunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartından darboğaza takılıyorsunuz sanırım. 3060 Ti'dan o kadar FPS çıkar işlemci ne olursa olsun. Ayarları lowa alıp düşük çözünürlükte oynarsanız daha çok FPS alabilirsiniz belki.

Onun keskinliği yumuşatma modu vs hepsi açık benim hepsi kapalı yine de daha fazla almam gerekiyor. Denedim hepsini tek tek esporcu donk'un video ayarlarını yaptım, keskinliği yumuşatma modunu vs açtım 130-140 FPS birden düşüş yaşadım hepsini tek tek kapattım geri 540 FPS civarlarına çıktım. DDR4 sistemde nasıl o kadar FPS alıyordum peki onu anlamıyorum.

Ekran kartından darboğaza takılıyorsunuz sanırım. 3060 Ti'dan o kadar FPS çıkar işlemci ne olursa olsun. Ayarları lowa alıp düşük çözünürlükte oynarsanız daha çok FPS alabilirsiniz belki.
Bir yayıncı var işlemcisi Ryzen 9 7950X3D ekran kartı RTX 3080. Ayarların hepsi yapılı üzerine 1080P yayın yapıyor FPS değeri 500'den aşağı düşmüyor yayınlarında görüyorum.

Bu arada testi maçta yapmadım FPS Benchmark atölye haritasında yaptım muhtemelen maç girsem FPS değerim biraz daha düşecek.

RTX 3080 güçlü bir kart sizin kartınızdan çok ama çok daha güçlü bir kart çünkü. Yukarıdaki arkadaşın dediği doğru, iyi FPS alıyorsunuz. Bahsedilen özellikleri açtığınızda fpsnin düşmesi kadar doğal bir şey yok ki bildiğim kadarıyla CS2 işlemci ağırlıklı çalışan bir oyun. Her şeyi geçtim de Ryzen 7950x3D ve RTX3080'li sistemde alınan fps üzerinden R5 7500F ve 32 Ram ile kıyaslıyorsunuz.

Arkadaşın dediği ekran kartı darboğazı benim de bahsetmek istediğim ekran kartı darboğazı. Onun işlemcisi en tepe işlemci ama ekran kartı o işlemciye göre de bir hayli düşük. 3060 Ti 4060 performansı veren bir ekran kartı nasıl bir darboğaz olabilir onu diyorum. Sence denk olabilir mi onu mu kastettim?

5600 ile 520-530 FPS alamazsınız hocam muhtemelen hatırladığınız değerler farklı dönemlere aittir çünkü oyun gittikçe güncelleme aldı ve bu arada tüm sistemlerde performansta kayıplar oldu.
CS2 FPS değeri iyi mi? dediğim çok uzak değil 2060 ekran kartıyla yapıldı bu test sonra ekran kartını değiştirip 3060Ti aldım 50-60 FPS daha arttı. Benchmark sonucunu resimde görebilirsiniz.

Darboğaz dediğimiz şey bileşenlerin gücünün birbirine denk olmaması durumu zaten. Ekran kartınız 3060Tİ olduğu için ekran kartının gücünden kaynaklı kısıtlama yiyorsunuz muhtemelen. MSİ Afterburner ile kullanımları çekip atar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…