Merhabalar,
2014 yılında aldığımdan beri bilgisayarda işletim sistemi olarak birçok şey denedim. Donanım kısmen uyumlu olduğundan Mavericks Dual Boot'da yapmıştım vakti zamanında. Ubuntu'yu da bir müddet Windows ile Dual Boot kullanıp daha sonra bulunduğu disk bölümünü silmiştim. Şu an Windows 10 kullanıyorum ve bu sisteme hiç temiz kurulum yapılmadı. Aldığımdan beri bunu gerektirecek bir hata vs. de karşıma çıkmadı açıkcası ve gayet memnunum.
2 Gün önce 960 GB boyutlu bir SSD alıp disk klonlama yöntemi ile tüm sistemi SSD'ye aktardım ve şu an sorunsuz şekilde kullanmaktayım.
Minitool Partition wizard ve easeus Partition Master gibi programlar vasıtasıyla kullanılmayan bazı disk alanlarını sildim, taşıdım ve birleştirdim vs. buraya kadar her şey tamam. Fakat bu programlar ile baktığımda ufak boyutlu GPT bölümleri görmekteyim. Minitool'da bu alanlar ufak da olsa dolu görünürken Easeus'ta "unused" GPT olarak görülmekte. Bunlar sanırım eskiden kurulan sistemlerin arta kalan dosyaları.
Peki bu ufak bölümlerin gerekli/gereksiz olanlarını nasıl tespit edebilirim? Gereksiz bölümleri silip kafa karışıklığını önlemek istiyorum. Yoksa kendi haline bırakıp gereksiz riske girmemeli miyim?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.