Sistem donma ve ekranda oluşan beyaz görüntü

Mert_Demir

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. 2 ay önce sistem topladım son 1 aydır ısı sebebiyle değil gereksiz bir kitlenme var. Bu hata daha önce tanık olmadığım bir hata o yüzden pek fazla yorum yapamıyorum ama özetlemek gerekirse genellikle oyunlarda sorun yok sisteme rest atarım orada yapar ya da masaustunde dolanırım ya da yeni bir program kurarım açarım 2 dk sonra yapar. Yani tarif bile edemediğim bir hata var. Sistem BIOS'undan GPU'suna kadar her sey guncel. Isı problemi yok ekran kartı ve islemci yukse 75'lerde calısıyor. Yani Reddit'te buna benzer bir sorun buldum oradakiler GPU VRAM'lerin de sorun olabileceği söyleniyordu ben de GPU olduğunu düşünüyorum. Bu hatayı alan ya da tavsiyede bulunabilecek birileri varsa lütfen yardım etsin.

Sistem:
İslemci: Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: MSI RX 570 Armor 4 GB.
RAM: Adata 8 GB 3200MHz DDR4 CL16 RAM.
Anakart: MSI B450 GAMING Plus.
PSU: Corsair VS650 80+
HDD: WD 1TB SATA 3.
SSD: Kingston Fury 120GB SATA 3.

Screenshot_20190902-042228.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. 2 ay önce sistem topladım son 1 aydır ısı sebebiyle değil gereksiz bir kitlenme var. Bu hata daha önce tanık olmadığım bir hata o yüzden pek fazla yorum yapamıyorum ama özetlemek gerekirse genellikle oyunlarda sorun yok sisteme rest atarım orada yapar ya da masaustunde dolanırım ya da yeni bir program kurarım açarım 2 dk sonra yapar. Yani tarif bile edemediğim bir hata var. Sistem BIOS'undan GPU'suna kadar her sey guncel. Isı problemi yok ekran kartı ve islemci yukse 75'lerde calısıyor. Yani Reddit'te buna benzer bir sorun buldum oradakiler GPU VRAM'lerin de sorun olabileceği söyleniyordu ben de GPU olduğunu düşünüyorum. Bu hatayı alan ya da tavsiyede bulunabilecek birileri varsa lütfen yardım etsin.

Sistem:
İslemci: Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: MSI RX 570 Armor 4 GB.
RAM: Adata 8 GB 3200MHz DDR4 CL16 RAM.
Anakart: MSI B450 GAMING Plus.
PSU: Corsair VS650 80+
HDD: WD 1TB SATA 3.
SSD: Kingston Fury 120GB SATA 3.

Eki Görüntüle 434092
Kanka aynı sorun bende de oyunlarda var oyun oynarken hemen dönüyor reset atmak zorunda kalıyordum. Açılınca radeon ac bildirimde wattman hatası var mi? Ben ekran kartı diye yolladim. Çünkü stress testi ve memtest86 da bir sorun çıkmadı.

İ5 9600K ve şuan ofisde olduğum için kendi pcdem yazamıyorum ama evet bu hata
nasıl çözülür bir bilgin varmı ?

İ5 9600K ve şuan ofisde olduğum için kendi pcdem yazamıyorum ama evet bu hata
nasıl çözülür bir bilgin varmı ?
Valla herkes yazılımsal felan dedi ben yazılımda olduğuna inanmadığım için servise yolladım ekran kartını sonucu bekliyorum. Yok ise işlemciyi yollayacam ama wattman hatası lanet bir hata ne formatlar ne driverlar denedim sonuç aynı fakat sizin ki belki yazılımsal olabilir ekran kartı daha çok yeni. Benim gönderme sebebim sapphire bir ekran kartı yapmış backplate oynuyor vidalar gevşek deli oldum wattman hatası alınca da direk gönderdim. Büyük ihtimal bir sorun var ve ekran kartı soğukken sıkıntı yok ama ısınınca belli bi süre temassizlik ediyor ve ekran kitleniyor gibi geldi bana 8 gün oldu daha bir cevap yok gelirse yazacam buraya. Ama ekran kartından.

şu amd almayaydımda keşke RTX 2060Super alsaydım bende yeni aldım iade etme gibi bir ihtimalim varmı 7 gün oluyor

GTX 770 ekran kartım mevcut idi bu tarz hatalar ile karşılaşıyordum fanını söküp üzerindeki demir plakayı söküp termal macununu temizleyip 200 derece fırında yanlış hatırlamıyorsam 30 saniye yada 1 dakika pişirdim çıkardıktan sonra sogumasını bekledim termal macun sürüp afiyetle oyun oynamaya devam ettim sorun çözülmüştü. :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı