Sistem donuyor ve tepki vermiyor

Batuhan514511

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi geceler, son 2 3 günde yapmaya başladı bu sorunu. Sorun şu ki, oyunda ya da herhangi bir yerde (masaüstü dahil) gezinirken bir anda bir cızırtı sesi gelip ekran donuyor. Aly-F4, Ctrl-alt-delete ne yaparsam fayda etmıyor. Mecburen reset atmak zorunda kalıyorum. Reset attığımda asıl olay başlıyor.

Bazen tekte açılıyor. Bazen uzun bir süre ekrana görüntü gelmiyor sinyal yok yazıyor. RAM'leri çıkarıp temızledım, ekran kartı vb. her şeyi denedim. PSU eksikliğinden böyle bir şey yapabilir mi? Bir de monitörün parlaklığın maksimuma alınca ekran yanıp sönüyor. Onun da bu sorunla alakası olduğunu düşünüyorum. Netflix'ten ya da farklı bir yerden film izlediğim zaman videoların kontrastı cok fazlaymıs gıbı gozukuyor. Ama aynı durum YouTube'da ya da oyunlarda söz konusu değil. Bir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri teker teker farklı slotlarda deneyin. Ekran kartınızın Driver'ını silin ve en yeni sürümünü kurun. Eğer evinizde bir TV varsa onla test edin. Ayrıca HD Tune ile de disklerinizi kontrol edin.

Bilgisayar'daki bi donanım çakışma yapıyor.Ram anakart sorunu veya ekran kartı, hdd alakalı bi sorun.Önce onboard olarak deneyin , sonra ram'leri tek tek takarak veya farklı slotta deneyerek.

Sistem özellikleriniz nedir?

Ekran kartı: AMD Radeon HD 5700 series (driver konusunda bir tık sıkıntılı)
İşlemci: AMD Phenom (tm) II X4 965 Processor.
Anakart: MSI MS-7597
8 GB RAM.

RAM'leri teker teker farklı slotlarda deneyin. Ekran kartınızın Driver'ını silin ve en yeni sürümünü kurun. Eğer evinizde bir TV varsa onla test edin. Ayrıca HD Tune ile de disklerinizi kontrol edin.

Ben ekran kartımın drıverını bulmakta çok zorluk çekiyorum nerede arasam bulamıyorum.
AMD Radeon HD 5700 series diye geçiyor fakat AMD'nin sitesinde yok. Bir de HD Tune nasıl kullanılıyor. Bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı