Sistem durduk yere kapanma sorunu

Lana Del Rey

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir, Bayraklı
Daha fazla  
Meslek
Oto Yedek Parça
Arkadaşlar merhaba.

İki gündür sistem kendi kendine şu şekilde kapanıyordu :

Hiç bir şey yokken görüntü donuyor , tekrar düzelip tekrar donuyor.

Donduktan sonra kart sinyal vermeyi kesiyor , tekrar geliyor ekranın bazı bölgelerinde renk karmaşası oluyor.

Sonra sistem tamamen yanıt vermeyi kesiyor.

İşlemcide ve ekran kartında OC yok. Sistemdeki herşey stok hızda çalışıyor.

Sizce sorun nerede ?

Ekran kartı sürücünüz ile alakalı bir sorun oluyor olabilir. Kaldırıp en günceli kurmayı deneyebilirsiniz.

Zaten en güncel sürüm yüklü hocam.

Onun haricinde dün kasayı yan yatırdım bir kere bile kapanmadı sistem. Dikey yapınca yine kapandı.

Sorun nerede acaba ?

Kasanızı açıp bağlantı kablolarını, ramlari vs. kontrol edin. Bağlantılarda sorun olabilir. Olmadı sürücüleri kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.

Kasanızı açıp bağlantı kablolarını, ramlari vs. kontrol edin. Bağlantılarda sorun olabilir. Olmadı sürücüleri kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.

Bağlantılarda herhangi bir sorun yok. Ram'lerin yerleri belli zaten Dimm A2_B2 şeklinde dual channel çalışıyorlar.

Tam bir bilgim yok fakat herşeyi kontrol ettiksen sonra update kablolar güç kaynağı vs. hala sorun varsa ekran kartı veya işlemci ısınıyor olabilir. Benim başıma geldi donup kapanıyordu işlemci hızı düştü. Yeni soğutucu aldım herşey düzeldi. (y)

Sistemini yaz eğer güç kaynagı yetmezse durduğuk yere kapanabilir. Pc'nin açıldığına bakma yük altında güç kaynağı yetmediğinde kapanır.
Tam bir bilgim yok fakat herşeyi kontrol ettiksen sonra update kablolar güç kaynağı vs. hala sorun varsa ekran kartı veya işlemci ısınıyor olabilir. Benim başıma geldi donup kapanıyordu işlemci hızı düştü. Yeni soğutucu aldım herşey düzeldi. (y)

Ali-Yıldırım : 400W 80+ var Xigmatek'in. G3258-R7 250
Göktuğ Özkyuncu : Soğutucum ekstra zaten Loki II var.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı