Çözüldü Sistem DX11 gerektiren oyunları açmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 8.1

Technocco

Hectopat
Merhaba. DirectX sürümüm DirectX tanı aracında 11 olarak gözüküyor ama DirectX 11 destekleyen oyunları oynayamıyorum. Valorant, Rocket League gibi oyunları denedim ve 2 oyun da DX11 olduktan sonra giriş yapamadım. Birkaç çözüm denedim ve çalışmadı, DXCPL diye bir programla oyunun dosyalarını seçtim. 11 yapmaya çalıştım ve yine çalışmadı. Neden yapamıyorum, bilgisayarım DX11'i desteklediği halde? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Çözüm
DXCPL gibi çöp bir yazılıma bulaşmayın. Başarı garantisi bile yok, gördüğünüz üzere.

DxDiag'da yanlış kısma baktığınızı düşünüyorum. Eğer alttaki resimdeki yere bakıyorsanız, orası sistemin DX seviyesi. Ekran kartınızın değil.

2021-02-11 14_07_14-DirectX Tanı Aracı.png

Ekran kartınız DX11 desteklemiyordur bu durumda. Yine de emin olmak için sorayım, modeli nedir?
DXCPL gibi çöp bir yazılıma bulaşmayın. Başarı garantisi bile yok, gördüğünüz üzere.

DxDiag'da yanlış kısma baktığınızı düşünüyorum. Eğer alttaki resimdeki yere bakıyorsanız, orası sistemin DX seviyesi. Ekran kartınızın değil.

2021-02-11 14_07_14-DirectX Tanı Aracı.png

Ekran kartınız DX11 desteklemiyordur bu durumda. Yine de emin olmak için sorayım, modeli nedir?

Çözüm
Dxcpl gibi çöp bir yazılıma bulaşmayın. Başarı garantisi bile yok, gördüğünüz üzere.

Eki Görüntüle 874737

Ekran kartımı araştırdım ve desteklemiyormuş yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. En sonunda yeni bir bilgisayar dizmek zorundayım galiba :D

Öyle maalesef. Oyun firmaları birtakım güncellemelerle nispeten eski donanımlara desteği kesebiliyor. Bu durum da bunlardan birisi. Tamamen yeni sistem dizmeseniz bile ekran kartı değişimi şart.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı