Sistem Fanları Çalışmıyor

OrkunNS

Centipat
Arkadaşlar MSI MAG forge 100M kasa ve Tomahawk Max B450 anakart var. Kasanın egzoz fanını anakartın o tarafındaki SYS fan soketine taktım. O çalışıyor ama öndeki iki adet RGB fanın RGB aydınlatması yandığı halde dönmüyor. Normalde kasanın kontrolcüsüne bağlıydı fanların 4 pin RGB'si. 4 4 pin güç girişi de boşta idi kontrolcüden çıkan güç de SATA kablosundan PSU'ya bağlanıyor. Ama çalışmıyor. Şu an 4 pin RGB ve 4 pin güç girişini her iki fanın da anakarta taktım LED'leri kontrol edebiliyorum MSI üzerinden ama hala fanlar dönmüyor. Egzoz fan SYS fan 4'e bağlı o gözüküyor ayarlayabiliyorum ama SYS fan 2'de ve 3'de taktığım fanlar gözükmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam anlayamadım ama bende de aynı anakart var. Pump fan'a bağladım kasanın kontrolcüsünden gelen kabloyu. Fanlar çalışıyor ve pwm/dönme hızını da kontrol edebiliyorum böylece.

Dosya Ekleri

• 2_big-e1575298776312.jpg
    2_big-e1575298776312.jpg
    591,4 KB · Görüntüleme: 159
Arkadaşlar MSI MAG forge 100M kasa ve Tomahawk Max B450 anakart var. Kasanın egzoz fanını anakartın o tarafındaki SYS fan soketine taktım. O çalışıyor ama öndeki iki adet RGB fanın RGB aydınlatması yandığı halde dönmüyor. Normalde kasanın kontrolcüsüne bağlıydı fanların 4 pin RGB'si. 4 4 pin güç girişi de boşta idi kontrolcüden çıkan güç de SATA kablosundan PSU'ya bağlanıyor. Ama çalışmıyor. Şu an 4 pin RGB ve 4 pin güç girişini her iki fanın da anakarta taktım LED'leri kontrol edebiliyorum MSI üzerinden ama hala fanlar dönmüyor. Egzoz fan SYS fan 4'e bağlı o gözüküyor ayarlayabiliyorum ama SYS fan 2'de ve 3'de taktığım fanlar gözükmüyor.

Hocam merhaba. Bende de aynı sorun var. Kasa MSI MAG force 100M modeli. Kasayla gelen kontrolcüye öndeki 2 adet RGP fanları bağladım. Renkleri yanıyor fakat fanlar çalışmıyor. Yardımcı olabilir misin?

Aynen sizin de lehim yanmış maalesef kronik bir sorun sanırım. Yeni fan almak lazım ben de en yakın zamanda değiştireceğim fanları.

Sanırım sizinde aynı şey başınıza geldi. Moralim bozuldu hocam ya sıfır kasa fanlar iptal. Peki fanların tamiri olmaz mı hocam yaptırmak istesek. Ayrıca bende ön tarafa 2 adet fan bakıyorum da. RGB konusunda endişelerim var. Alacağımız fanları kasadaki LED butonuyla kontrol edemeyeceğiz sanırım.

Sanırım sizinde aynı şey başınıza geldi. Moralim bozuldu hocam ya sıfır kasa fanlar iptal. Peki fanların tamiri olmaz mı hocam yaptırmak istesek. Ayrıca bende ön tarafa 2 adet fan bakıyorum da. RGB konusunda endişelerim var. Alacağımız fanları kasadaki LED butonuyla kontrol edemeyeceğiz sanırım.
Kontrol edilebilir belki ama gerçekten kötü oldu şu virüs olayları olmada ilgilenirdim ama iki fan için şimdi kurduğum sistemi sökemem bende mecburen fan alacağım. 3 lu kontrolcü ile gelen fan kitleri var. Onlardan bakmanızı tavsiye ederim. Bende onlardan bakıyorum biraz pahalı ama orta segment de. Aerocool un fanları var onlarda kötü değil sanırım onları alacağım.

Kontrol edilebilir belki ama gerçekten kötü oldu şu virüs olayları olmada ilgilenirdim ama iki fan için şimdi kurduğum sistemi sökemem bende mecburen fan alacağım. 3'lu kontrolcü ile gelen fan kitleri var. Onlardan bakmanızı tavsiye ederim. Bende onlardan bakıyorum biraz pahalı ama orta segment de. Aerocool'un fanları var onlarda kötü değil sanırım onları alacağım.

@OrkunNS hocam durumu MSI müşteri hizmetlerine mail attım. Dedim böyle böyle. Adamların bana attığı cevaba bakar mısın? Komedi yemin ederim.

not: eğer cihazınızda kullanıcı hatasına bağlı bir arıza tespit edilirse veya cihazınızın garanti süresi sona ermişse, ücretli onarım yapılacaktır. Onarım öncesi ücret tarafınıza bildirilecek ve onayınız istenecektir. Ücreti onaylamamanız durumunda 150 TL + KDV arıza tespit ücretimiz bulunmaktadır. Bu ücreti yatırdıktan sonra cihazın gönderimi tarafınıza gerçekleştirilecektir. Ücreti onaylamanız durumunda herhangi bir arıza tespit ücreti talep edilmeyecektir.

Bana bu maili atmışlar. Bende karşılığı olarak o kadar para verdim MSI markası ürün aldım karşılığında kronik arızalı kasa fanı gönderdiniz dedim üstüne üstlük 150 TL + KDV istiyorsunuz tefeciden farkınız yok dedim. Ürün anakart olsa ekran kartı olsa yada ram olsa anlarım da 2 adet fandan bahsediyoruz burda ya.

Cidden moralim çok bozuldu. Birdaha asla MSI markası bir ürün ne alırım ne de aldırtırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı