Çözüldü Sistem format atmaya çalışırken siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kyzer

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar rufus yazılım ile creation toolla oluşturduğum windowsu seçiyorum. GPT yerine MBR olarak seçiyorum.Flasha yüklüyorum format şeylerini falan. Boot menüden önceliği flash belleğe verince siyah ekran ve beyaz çizgi gelip gidiyor. Bu sefer F12 yerine delete basarak doğrudan flashı seçiyorum yine aynısı.Gittim sildim flashı tamamen tekrar rufusla kurdum olmadı. Anakartım GA-790XTA-UD4 gigabyte marka.

Dosya Ekleri

• 1753528421967.png
    1753528421967.png
    661,5 KB · Görüntüleme: 24
Çözüm
Merhaba
Rufus’ta “MBR + BIOS (or UEFI-CSM)” seçeneğini seçtiğinden emin ol, çünkü anakartın eski model ve sadece BIOS destekliyor. ISO’yu yazarken “hızlı format” işaretli olsun ve “ISO image mode”u kullan, “DD mode” bazen sıkıntı çıkarıyor. Flash bellek bozuk olabilir, başka bir USB bellekle denemekte fayda var. Aynı şekilde Windows ISO dosyası bozulmuş olabilir, farklı bir ISO indirip dene, mümkünse direkt Microsoft’tan indir. BIOS ayarlarından da “USB Legacy Support” açık mı diye bak, açıksa kapatıp dene ya da tersi. USB belleği de mümkünse USB 2.0 porta tak, eski anakartlarda 3.0 bazen görmüyor. Son olarak Rufus’un en güncel sürümünü kullanmayı unutma.
@Kyzer Sisteminiz UEFI değilse Windows'u USB belleğe görseldeki gibi yazdırıp deneyin.

Eki Görüntüle 2543059
Hemen deniyim hocam birde şey creation tool'u format atılacak sistemde açıp windows.iso yu oluşturmaya çalışırken hata veriyor 0x00 lı bişey bu yüzden laptoptan format usbsi oluşturup deniyordum acaba hatanın sebebi o tikler olabilir mi?

Merhaba
Rufus’ta “MBR + BIOS (or UEFI-CSM)” seçeneğini seçtiğinden emin ol, çünkü anakartın eski model ve sadece BIOS destekliyor. ISO’yu yazarken “hızlı format” işaretli olsun ve “ISO image mode”u kullan, “DD mode” bazen sıkıntı çıkarıyor. Flash bellek bozuk olabilir, başka bir USB bellekle denemekte fayda var. Aynı şekilde Windows ISO dosyası bozulmuş olabilir, farklı bir ISO indirip dene, mümkünse direkt Microsoft’tan indir. BIOS ayarlarından da “USB Legacy Support” açık mı diye bak, açıksa kapatıp dene ya da tersi. USB belleği de mümkünse USB 2.0 porta tak, eski anakartlarda 3.0 bazen görmüyor. Son olarak Rufus’un en güncel sürümünü kullanmayı unutma.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı