Sistem geç açılıyor

denodeniz

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayar güç tuşuna bastıktan sonra ekrana görüntü vermeden önce kendi kendine yaklaşık 15 saniye çalışıyor sonra BIOS ekranı ardından Windows ekranı geliyor. İlk baştaki bu uzun bekleme süresi ne olabilir? Nasıl hızlandırırım? BIOS GPU driverları en son güncellemede.

Güncellemeden önce de aynı şekildeydi güncelledikten sonra yaklaşık bir gün boyunca gayet hızlı açıldı sonra kendi kendine yine bu hale geldi.

BIOS ekranı geldikten sonra açılması gayet hızlı sadece sorun bahsettiğim ilk andan kaynaklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sıfırlayıp Fast boot açın hocam.

Fast boot açık etki etmiyor. BIOS zaten RAM'lerin EXPO'sunu açmamın dışında default ayarlarda RAM'lerin EXPO sunu kapatırsam hızlı açılıyor ama bu sefer de performanstan ödün vermiş olacağım bunun istemiyorum. Technopat'tan vbideo izledim buna dair DDR Memory featurestan mcr ayarını aç diyordu açtım gerçekten hızlandı. Ama bu sefer de mavi ekran yedim. Videoda bahsediyordu zaten mavi ekran olabilir diye. Bunun dışında başka bir ayar işe yaramadı.

Fast boot açık etki etmiyor. BIOS zaten RAM'lerin EXPO'sunu açmamın dışında default ayarlarda RAM'lerin EXPO sunu kapatırsam hızlı açılıyor ama bu sefer de performanstan ödün vermiş olacağım bunun istemiyorum. Technopat'tan vbideo izledim buna dair DDR Memory featurestan mcr ayarını aç diyordu açtım gerçekten hızlandı. Ama bu sefer de mavi ekran yedim. Videoda bahsediyordu zaten mavi ekran olabilir diye. Bunun dışında başka bir ayar işe yaramadı.

EXPO yerine manuel arttırıp, voltajı da hafifçe arttırıp deneyebilirsiniz.

BIOS güncellemeniz varsa BIOS güncelleyin ve sistemi SSD'den başlattığınızdan da emin olun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı