Sistem gecikmesi nasıl azaltılır?

Ryoes

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Sistem gecikmem çok fazla değil ama ben olabildiği kadar düşürmek istiyorum. Daha doğrusu oyunlar için optimize etmek istiyorum BIOS ayarları vs. yapabileceğim optimizasyonlar nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem:
ASUS Dual RX6600.
i5 12600KF.
16 GB 3200 MHz RAM.
ASUS Prime H610M-K D4.

Sistem gecikmesinden kastınız tam olarak nedir? Oyunlardaki gecikmeden söz ediyorsanız ne kadar yüksek FPS alırsanız o kadar gecikmeniz düşüyor genel olarak.

Eğer masaüstü kullanımlarını diyorsanız pek mümkün değil. Her türlü bir gecikme var parçaların haberleşmesinden ötürü ancak kullanımda rahatsız etmiyor zaten hissetmekte imkansız gibi bir şey.

Sistem gecikmesinden kastınız tam olarak nedir? Oyunlardaki gecikmeden söz ediyorsanız ne kadar yüksek FPS alırsanız o kadar gecikmeniz düşüyor genel olarak.

Eğer masaüstü kullanımlarını diyorsanız pek mümkün değil. Her türlü bir gecikme var parçaların haberleşmesinden ötürü ancak kullanımda rahatsız etmiyor zaten hissetmekte imkansız gibi bir şey.

Bildiğimiz sistem gecikmesi oyunlar Windows fark etmez. Bunların azaltılabildiğini biliyorum ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum LatencyMon'da gördüğümüz DPC latencyden bahsediyorum.

BIOS Güncelleyin. Anakartınızın chipsetini güncelleyin. Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp tekrar kurun. Windows güncellemesi var mı diye kontrol edin.

Ayrıca Kaspersky - Malwarebytes gibi programlar ile virüs taraması yapın.

BIOS güncelleyin. Anakartınızın chipsetini güncelleyin. Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp tekrar kurun. Windows güncellemesi var mı diye kontrol edin.

Ayrıca Kaspersky - Malwarebytes gibi programlar ile virüs taraması yapın.

Öneri için teşekkürler ama bunları yaptım zaten.

Araştırma yaparken sizin bazı mesajlarınızı gördüm bu tarz konulardan anlıyorsunuz sanırım yardımcı olma şansınız var mı? @Plyra

@alp15eren hocam size Discord'dan ulaşabilir miyim bu konu ile alakalı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı