Sistem görüntü vermiyor

UluErdem25

Kilopat
Yer
Ofis
RAM
Patriot Viper Elite II Dual 2x8 3600mhz
Ekran kartı
Rx 580
Anakart
MSI X370 SLI PLUS
İşlemci
R5 2600
Bilgisayarı kapatıp beş dakika sonra açmaya çalıştığımda açamadım. Anakartta VGA LED'i yanıp kalıyor öyle, monitör görnüyor. Eski PC'nin buzzerını taktım ancak hata kodu vermiyor, bilerek RAM çıkarttım ve ekran kartı güç kablosunu takmadım iki durumda da gerekli hataları verdi. Ekran kartı ve güç kaynağı başka bilgisayarda gayet güzel çalışıyor. BIOS'tan VGA dedection diye bir ayarı kapatmıştım ancak değiştikten birkaç sefer sonra bu sorun ortaya çıktı, yine de her türlü CMOS sıfırlama yöntemi denedim. Başka ekran kartı da taktım ancak bit şey değişmedi.

___ 24/02/2023 güncelleme.

BIOS'tan şüphelenmem doğru çıktı, CH341a ve 1.8V adaptörü ile jsp1 pinleri üzerinden jumper ile bağlantı yaparak son sürüm BIOS'u yazdım. zaten son sürüm yüklüydü ancak içindekini okuyup hash karşılaştırınca farklı çıktılar. Yani ya CMOS silinmemiş ya BIOS çipi rastgele takılıyor demekti bu, ben de çipi önce temizleyip sonra yazdım. İşlem bitince çipi okuyup BIOS dosyası ile karşılaştırdım. Neyse işte bu işlemden sonra oldu. Program olarak " asprogrammer " kullandım, 1.8 V adaptörü ile kullandığım için CH341a'nın kendi yazılımında çipim mevcut değildi zaten. Belki bi' ara derli toplu bir şekilde adım adım yazarım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı