Çözüldü Sistem görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Windows açılış sesi gelmediği için sorun monitör ve kablolarda değil bence. RAM'i çıkarıp taktım. Harddisk kablolarını kontrol ettim. Ekran kartıma da bir şey olamaz. Birkaç haftadır kullanmıyorum, öylece yatıyor. Nedir bu?

Çözüm
Statik elektrik olmuş olabilir. Bilgisayarın güç kablosunu sökün 10 saniye bekledikden sonra kasanın güç tuşuna 15 20 saniye basılı tutun(kasa prize bağlı olmayacak).Bu çözüm işe yaramazsa BIOS pilini çıkarın ve 10 dakika bekleyin ve pili yerine geri takın.RAM'ları çıkarıp altındaki sarı yeri silgi yardımıyla hafif bastırarak silin.
Statik elektrik olmuş olabilir. Bilgisayarın güç kablosunu sökün 10 saniye bekledikden sonra kasanın güç tuşuna 15 20 saniye basılı tutun(kasa prize bağlı olmayacak).Bu çözüm işe yaramazsa BIOS pilini çıkarın ve 10 dakika bekleyin ve pili yerine geri takın.RAM'ları çıkarıp altındaki sarı yeri silgi yardımıyla hafif bastırarak silin.

Çözüm
bir bilgisayarın açılmamasında çok fazla neden vardır,sisteminiz boot etmiyor tüm parçalarınızı ve donanımlarınızı kontrol edin,sisteme sadece anakart işlemci ve ram takıp vga portu'ile görüntü alıp açmayı deneyin,birden fazla ram var ise tek tek her slotu deneyin görüntü gelmiyor ise işlemcinizi kontrol edin ve son olarak power supply kontrol edin bağlantıları ve güç çıkışlarını,eğerki elinizde fazladan bilgisayar parçaları var ise sorunu çözmek dahada kolaylaşır.

RAM'i zaten sildiğimden diğer dediğiniz her şeyi aynı anda denedim ve görüntü alabildim. Çok teşekkür ederim. Ekran kartımdan olmamasına sevindim. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı