Sistem Güncellemesi Gibi Görünen Zararlı Android Yazılımı Tespit Edildi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Kendini sistem güncellemesi şeklinde gösteren zararlı Android yazılımı tespit edildi. Kötü amaçlı yazılımlar farklı şekillerde karşımıza çıkmaya devam ediyor. Kişisel verilerimizi tehdit eden bu yazılımlar sayesinde korsanlar cihazımızın kontrolünü ele geçirip birçok kişisel verilerimizi çalabiliyor, hatta bu verileri başkalarıyla da paylaşabiliyor. Bu kötü amaçlı yazılımlara bugün bir yenisi daha eklendi. Android cihazlarda tespit edilen kötü […]

Devamı: Sistem Güncellemesi Gibi Görünen Zararlı Android Yazılımı Tespit Edildi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Antivirüs varsa sıkıntı yok antivirüs varsa sıkıntın var.

Ben dün yazılım güncelledim. Sahte miydi?

Peki bu zararlı yazılım nasıl sızıyor cihaza? Yani nasıl sızıyor biliyorum da hani Google Play üzerinden yüklediğimiz bir program üzerinden mi? APK olarak internetten yüklediğimiz dosyalar üzerinden mi? Yoksa Google Android güncellemesi gibi telefonlarda bulunan "güncelleme kontrol merkezi" üzerinden mi? Yani tam olarak nereden cihaza giriyor? Ona göre kontrol etmek lazım.

Hocam bu güncellemeyi yapanlar napacak? Ben geçen hafta telefonu güncellemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…