Sistem hatası yüzünden dersten bırakılır mı?

alperenkrkmazzz

Hectopat
Ben bazı sebepler dolayısıyla okula biraz geç gitmek zorunda kaldım bu yüzden çoğu derste devamsızlık hakkım bitmişti. Bu ders de onlardan biriydi. Pazartesi günleri 2 saat uygulama cuma günleri 2 saat teorik ders oluyor. Ben 5. hafta başladım ne teorik ne uygulama devamsızlık hakkım yoktu malum. Dersin yoklaması e-yoklama ile alınıyor. Tek seferde 2/2 yoklama aldı hoca. Ben de katıldım. O an sıkıntı yoktu derse var işlenmiştim. Ertesi gün baktığımda dersin 1 tanesinde yok yazılmışım. Şansa da o gün yoklamayı ekran görüntüsü alasım gelmişti. Hocaya mail attım dönmedi niyeyse.

Hafta içi adamı aradım sanki yer yarıldı içine girdi bulamadım. Ertesi cuma dersten sonra hocaya durumu izah ettim. O da onu bir öğrenci işlerine sorsana dedi. Elimden bir şey gelirse yaparım dedi. Ben de öğrenci işlerine sorduğumda e-yoklama ile ilgili bir form linki gönderdiler. Onu doldurdum cevap gelmesini bekledim. 1 hafta oldu cevap gelmedi. Ben de hocaya bir dahaki derste sorarım dedim. Aynı olay pazartesi dersinde de oldu yine var olmama rağmen yok yazıldım. Tabii bunda ekran görüntüsü almadım. Hoca da o cuma derse gelmedi rahatsız olduğunu mail attı.

E bu hafta da vizeler var. OBS'den sınav listesine dahil mi kısmında devamsız yazıyor. Hocaya cuma günü bir daha mail atmıştım ona da dönmedi. Sınava gelir diye tahmin ediyorum. Gidip sınava girmeli miyim? Sınava alırlar mı? Orada o an hocayla konuşsam sorun hallolur mu?

Dosya Ekleri

• photo_2025-03-22_20-49-29.jpg
    59,1 KB · Görüntüleme: 61
  • photo_2025-03-22_20-49-34.jpg
    44,5 KB · Görüntüleme: 45
Hocam sizin üniversitede fazladan devamsızlık hakkı veriliyorsa bilemem ama bizimkinin devam zorunluluğu %70 teorik, %80 pratik dersler. 4 hafta teorik gitmeseniz belki devamsızlıktan kalmayabilirsiniz ama devamsızlık hakkınız biter, lakin uygulamalı ders için 3 hafta gibi bir devamsızlık bile sıkıntı çıkarabilecekken siz 4 hafta yapmışsınız, şimdiden geçmiş olsun. Yine de öğrenci işlerine gidin, belki yardımcı olurlar

Devamsızlık yapma hakkı yazıyor OBS'de teorik 8 saat uygulama 6 saat hak var dediğim gibi bitmişti işte gittiğim derslerde yok yazıldığım için kalıyor olarak görünüyorum.

Hocam biraz da kötü zamanlamayla sizin ihmalkarlığınız birleşmiş, öğrenci işlerine gitmekten başka aklıma bir şey gelmiyor. Ama gittiğiniz tek derste de yok yazıldıysanız daha vizelerden sonra 7 hafta var, bunun tekrarlanması başınıza her seferinde dert açar. Bundan sonra daha temkinli davranın ve öğrenci işleri aracılığıyla çözmeye çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…