Sistem HDD'i görmüyor

Erteyl

Decapat
Daha fazla  
RAM
(2 adet) 4 GB DDR3 1600 Mhz PC3- 12800 CL11 1.5V
SSD veya HDD modeli
HDD
Ekran kartı
GTX 750 Ti
Anakart
HM55P_v1.31
Merhaba. Yaklaşık 1 ay önce mavi ekran yemistim ve sinirlenip son 2-3 güne kadar sistemimi açmadım. Dün açmaya çalıştığımda klasik boot hatasini aldim ve BIOS menüsü dahil denemedigim ayar kalmadi. Son çare kasamın içini açtım ve birden fazla SATA kablosu olduğunu gördüm. Bu kablolari HDD'de nereye takmaliyim? Tahminimce sorun bundan kaynaklaniyor çünkü HDD başka sistemlerde sorunsuz çalışıyor. Resmi aşağıya biraktim.

Dosya Ekleri

• 1759177184045988236605855305940.jpg
    244,7 KB · Görüntüleme: 12

SATA kablosu bozuk olabilir. HDD'ye giden güç kablosunuda değiştirin başka bir soket ile yeniden deneyin.

Resimde gördüğün gibi takacaksın onun yanına da güç kablosu resimin sağ tarafına.

Fotoğraftan görebildiğim kadarıyla HDD güç kablosu takılı değil. Güç kaynağında SATA çıkış kablosu olması lazım onu taktığınız zaman çalışacaktır, bıraktığım fotoğraftaki gibi gözüküyor.

Tam olarak 4 adet SATA kablom var hangisini takmaliyim.

Tam olarak 4 adet SATA kablom var hangisini takmaliyim.
SATA kablosu derken güç kablosu olan mı veri aktaran mı? Attığınız fotoğrafta veri kablosu zaten takılı gözüküyor güç kablosu da takmanız lazım ki disk çalışsın. Yukarıdaki gönderide koyduğum fotoğraftaki kabloyu kasanızın içinde arayın bulursanız diskinize takın.

Güç kaynağından gelen herhangi bir kablo takili değil, resimde de gözüktüğü gibi anakarttan gelen kırmızı kablo takili.

Güç kaynağından gelen herhangi bir kablo takili değil, resimde de gözüktüğü gibi anakarttan gelen kırmızı kablo takili.

Tamam dostum sen o güç kablosunuda takacaksın ki HDD çalışabilsin o kırmızı kablodan sadece veri alır güç almaz.

Tamam dostum sen o güç kablosunuda takacaksın ki HDD çalışabilsin o kırmızı kablodan sadece veri alır güç almaz.

Şu an sanırsam HDD'mi gördü mavi ekran aldim, bir kez daha demiyorum.

Evet HDD'mi gördü fakat mavi ekran hatasi alıyorum.

Evet gördü fakat mavi ekran hatasi almaya başladım.

Dosya Ekleri

• IMG_20250929_234907_944.jpg
    229,6 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20250929_234907_944.jpg
    229,6 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_20250929_235047_559.jpg
    147 KB · Görüntüleme: 3
Şu an sanırsam HDD'mi gördü mavi ekran aldim, bir kez daha demiyorum.

Evet HDD'mi gördü fakat mavi ekran hatasi alıyorum.

Evet gördü fakat mavi ekran hatasi almaya başladım.

Format atsan düzelir sanırım. Ya da arızalı bir SATA kablosunu taktınız. O kabloyu değiştirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…