Sistem HDD'mi görmüyor

Merhaba. HDD candy ile CDROM kısmına HDD'yi aldım. Sıfırdan kurulum yaptım SSD'ye. İkisi de takılıyken Boot ekranında sadece HDD görünüyor. O da sistemi açmıyor. Yer değiştirdim aynı sorun var. Nasıl cozebilirim bu sorunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk yönetiminden kontrol edin veya ekran görüntüsü paylaşın.

Başlata bas.
Arama kısmına "Sabit Disk Bölümlerini Oluştur veya Biçimlendir" yaz, ve çıkan programı aç. O Windows'un kendi programı. Virüs falan değil

Biraz bekle, açılması 10-15 saniye kadar alabilir. Orada diskin gözüküp gözükmediğine göre bize burada geri bildirimde bulun.

Olmazsa Diskpart ile bir çözüm daha var.

Win+R kombinasyonu (yani hem Windows tuşuna, hem R tuşuna) bas. CMD'yi aç. Diskpart yaz ve entere tıkla. Yeni bir komut satırı açılacak. Oraya list disk yaz.

Buraya tekrar ekran görüntülerini at daha sonra. Çünkü diskte de problem olabilir.

Şuanda HDD bulunan sistemle bu şekilde siyah ekranda kalıyorum. Ctrl alt delete çalışmıyor. Öylece duruyor.
Şimdi 500 deneme de CD kısmında SSD ile yine denedim bu sefer SSD deki sistem açıldı.
Şuanda sorun ve en önemlisi şu. Ben diğer sistemi kopyalamayi dusunuyordum. Kopyalarsam açılmayacak. Ne yapabilirim sizce ?

2 tane diskin için 2 tane SATA kablon varsa aynı anda iki diski de bağla sisteme. Ama BIOS'tan başlangıç diskini SSD yap. O zaman Windows açılır. Windows arayüzünden bakarsın HDD görünüyor mu görünmüyor mu diye.

Windowsu acabildim sorun yok. Şuanda SSD de yeni kurulmuş sistemdeyim. HDD ki sistemde siyah ekranda kalıyor. Ben eski sistemi kopyalayacaktim fakat şimdi böyle bir hata verince ne yapacağımı şaşırdım.
Diğer sistemi nasıl onarabilirim acaba?

Son düzenleme:
Onarmak için en azından Windows'un açılması gerekli idi.

Onarmasan bile, HDD'yi sisteme taktığın zaman D olarak gözükürse (eğer bir sorun yoksa) zaten oradan kopyalarsın. Gözükmüyorsa mecbur formatlamak zorundasın.

En azından diski tanıyıp tanımadığını öğrenmemiz lazım. Tanıyıp görmemek başka, hiç görmemesi başka (kart arızası, disk arızaları vb.)

Şuanda SSD sistem açık. Diğer bütün dosyalara ulasabiliyorum. Amacım diğer ssdeki sistemi kopyalamak ama sanırım sonuçsuz kalacak gibi görünüyor.

Diğer sabit diski sisteme taktığın zaman onun dosyalarına mı ulaşıyorsun? Sabit diskte olan dosyaları mı ulaşıyorsun?

Şuan sistemde diğer HDD takılı mı?

Olabildiğince açık anlat, her şeyi anlat, ben de anlayayım. Mesajlarını anlamam için 3 defa okumak zorunda kalıyorum dostum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…