Çözüldü Sistem HDD'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

James Fischer

Hectopat
Merhaba.
Eski bir HDD'yi bilgisayarıma taktım, PSU'dan ve SATA girişlerinden bağlantısını yaptım fakat disk yönetimine girdiğimde sistemin diski tanımadığını gördüm. BIOS'ta da aynı şekilde sistem diski görmüyor. HDD sağlam, dün arkadaşım deneyip getirdi, ayrıca sağlam olduğunu bildiğim başka bir HDD de taktım fakat sonuç aynı. BIOS'taki durumu görsele atıyorum. Kendi sistemim M.2 SSD'de ve SATA bağlantısı daha önce hiç yapmadım, görseldeki hot pluglar disabled idi ben enabled yaptım, fakat değişen olmadı. Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim gerçekten önemli.

Dosya Ekleri

• hdd.jpeg
    hdd.jpeg
    243,1 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ÇÖZÜM

Yabancı bir forumda gördüğüm ve anında sorunu çözen durumu yazıyorum, benimle aynı sorunu yaşayıp sonuç alamayan birçok arkadaş olduğunu gördüm umarım birilerinin işine yarar.
Benim model anakartta, ya da (muhtemelen) M2 yuvası olan yeni nesil anakartlarda M2 takıldığında Sata 5 ve 6 iptal oluyormuş. Ekran kartı kasayı kapladığı için binbir güçlükle arkada kalan sata girişlerinden birine denedim, HDD çalıştı. Sorun çözülmüştür.
ÇÖZÜM

Yabancı bir forumda gördüğüm ve anında sorunu çözen durumu yazıyorum, benimle aynı sorunu yaşayıp sonuç alamayan birçok arkadaş olduğunu gördüm umarım birilerinin işine yarar.
Benim model anakartta, ya da (muhtemelen) M2 yuvası olan yeni nesil anakartlarda M2 takıldığında Sata 5 ve 6 iptal oluyormuş. Ekran kartı kasayı kapladığı için binbir güçlükle arkada kalan sata girişlerinden birine denedim, HDD çalıştı. Sorun çözülmüştür.

Çözüm
çözüm

Benim model anakartta, ya da (muhtemelen) M.2 yuvası olan yeni nesil anakartlarda M.2 takıldığında SATA 5 ve 6 iptal oluyormuş. Ekran kartı kasayı kapladığı için binbir güçlükle arkada kalan SATA girişlerinden birine denedim, HDD çalıştı. Sorun çözülmüştür.

Bu durum M.2 NVMe için değil M.2 SATA arayüzü için geçerli.
Konu sahibi anakartının marka modelini verir ise kontrol edebiliriz.

Bu durum M.2 NVMe için değil M.2 SATA arayüzü için geçerli.
Konu sahibi anakartının marka modelini verir ise kontrol edebiliriz.

Anakart modelim: TUF Gaming B550 Plus mevcut, orada çözüm olarak belirtilen mesajın bir altındaki mesajda "SATA 5 ve 6 iptal oluyor" diyor. Benim de ekran kartından dolayı erişebildiğim iki port bunlardı. Bunu gördükten sonra uğraşıp üstteki porta taktım, sorun halloldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı