Sistem her açılışta disk taraması yapıyor

Specthor

Decapat
Arkadaşlar öncelikle merhaba, sorunumu anlatıyorum. Yaklaşık 1 hafta önce dizi izlerken ilk defa bilgisayarım bir anda her şeyi kitlendi ve aşırı gürültülü ses çıkartmaya başladı ne yaptıysam doğal yollardan kapatamadım, mecburen bende Power tuşuyla kapatmak durumunda kaldım. Bilgisayarı tekrar açtığımda ise Windows logosu gelmeden önce scaning and reparing Drive C: Şeklinde bir yazı çıkıp yaklaşık 2 dakika bitirip sistem hiçbir şey olmamış gibi açılıyordu.

Fakat bilgisayarın açılışı çok yavaşladığından bende format atmaya ve sistemi yeni aldığım M.2 SSD'ye yüklemeye karar verdim. Formatı atıp sistemi SSD'ye attım her şey normaldi fakat bilgisayarı açmaya çalıştığımda asla hiçbir şekilde açamadım sürekli kurtarma yazısı şeklinde yazı çıkıyordu. İnternette çok aradım çözümünü ama hiçbir şekilde onarım yapamadım sistem dosyaları üzerinde. Sistemden herhangi bir onarım yapamadım maalesef girmediğim video, incelemediğim konu kalmadı.

Daha sonra sistemi tekrardan HDD'e yüklemeye karar verdim ve bu sefer sorunsuz bir şekilde bilgisayar açıldı. Buraya kadar her şey normalken önce bir oyun testi yaptığımda wicher 3 orta ayarla da bilgisayarım 60 FPS altına düşmezken şu an oynanamaz halde. Aynı şekilde LoL'da Full ayarlarda 100 FPS altına düşmezken şu an 30 FPS civarlarında oynuyorum, normal bir takılma gibi değil bunu hissediyorum sanki yüklenemiyormuş gibi takılıyor. Sorunum sizce yazılımsal mı donanımsal mı? , bu uzun yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim.

not: Bilgisayarın bütün driverları güncel arkadaşlar ekran kartı, SSD, BIOS, chipset hepsi günceldir.

Temiz kurulum yapıldı mı? Ayrıca sürücüleri ne ile güncellediniz? Driver Booster gibi otomatik güncelleyen uygulamalar yardımıyla mı?

Anlıyorum yani donanımsal diyorsunuz, fakat sistemi SSD'ye yüklemeye çakıştığımda bu sefer pc mavi ekran verip hiç açılmıyor SSD'de de sıkıntı olabilir mi? Samsung EVO 970 plus kullanıyorum

Mavi ekran aldıysanız minidump dosyanızı paylaşabilirsiniz. İncelerim. Bu arada sistem açılmıyorsa güvenli modda başlatmayı deneyin lütfen.

Ayrıca iki diskte de Windows mu kurulu? M.2 SSD'ye kurarken diğer diskleri sildiniz mi?

Temiz kurulum yapıldı mı? Ayrıca sürücüleri ne ile güncellediniz? Driver Booster gibi otomatik güncelleyen uygulamalar yardımıyla mı?

ASUS'un sitesinde bulunan güncel driver listesinden güncelledim hocam, ekran kartını da NVIDIA'nın sitesinden güncelledim manuel olarak.

Hocam, yeni SSD aldınız tamam. Kurulum tamam. Fakat eski HDD arızalı. Hala PC'de ise sorun devam eder. Eski HDD PC'de ise kablolarını söküp deneyin. Problem kalmaz.

Sildim tabi ki hocam, minidump dosyamı nasıl paylaşabileceğimi söylerseniz seve seve paylaşırım.

Disk yönetiminde RAW formatında bir disk var mı? Önceden başıma gelmişti küçük bir bölüm RAW formatınfaymış biçimlendirince çözdüm.

Sildim tabi ki hocam, minidump dosyamı nasıl paylaşabileceğimi söylerseniz seve seve paylaşırım.
Altta bir link paylaşmışım. Orada "Minidump Dosyalarınızı Paylaşın"yazan yere tıklayıp rehber anlatımı okuyabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…