Sistem hiçbir şekilde M.2 SSD görmüyor

Matsuyamafırat

Hectopat
Herkese iyi sosyaller. Twinmos M.2 NVMe SSD'mi sistem görmemeye başladı. Daha öncesinde böyle bir sorun yoktu fakat Windows 11 atıp daha sona Windows 10'a dönmek isterken sistemin format ekranında M.2'i SSD'imi görmediğini fark ettim. BIOS'ta SATA SSD görünüyor fakat M.2 SSD için M2_1 not present yazısı çıkıyor. Anakart MSI Pro H610M-E DDR4, ne yapmam gerekiyor? Dünden beri uğraşıyorum M.2 söküp taktım hala aynı. BIOS'tan binbir çeşit ayar denedim hala aynı. Yardımınız için teşekkürler şimdiden.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-02-18 at 14.51.49.jpeg
    WhatsApp Image 2024-02-18 at 14.51.49.jpeg
    121,5 KB · Görüntüleme: 111
Herkese iyi sosyaller. Twinmos M.2 NVMe SSD'mi sistem görmemeye başladı. Daha öncesinde böyle bir sorun yoktu fakat Windows 11 atıp daha sona Windows 10'a dönmek isterken sistemin format ekranında M.2'i SSD'imi görmediğini fark ettim. BIOS'ta SATA SSD görünüyor fakat M.2 SSD için M2_1 not present yazısı çıkıyor. Anakart MSI Pro H610M-E DDR4, ne yapmam gerekiyor? Dünden beri uğraşıyorum M.2 söküp taktım hala aynı. BIOS'tan binbir çeşit ayar denedim hala aynı. Yardımınız için teşekkürler şimdiden.

SSD'nin uygunluğunu kontrol et. SSD'nin desteklenen veri yolunu (SATA veya PCI-e) ve hızını (X2 veya X4) desteklemelidir.

Anakartının M.2 SSD'yi desteklemiyor olabilir. MSI Pro H610M-E'de, M.2 SSD'nin yalnızca bir girişi var.

Eğer ikinci bir M.2 SSD'yi kullanmak istiyorsan, PCI-e 4.0 dönüştürücü kullanarak PCI-e slotuna takabilirsin.

Önemli bir not: Önce önemli dosyalarınının yedeğini al, çünkü bazı adımlar veri kaybına neden olabiliyor. Eğer sorun devam ederse, anakartının destek hattına başvurabilirs in.

Artı -1 Eksi
Anakartım m.2 desteklemezse nasıl yuvası oluyor ve sistemde bir tanede sata ssd var onu görüyor ama m2 yi görmüyor daha öncesinde görüyordu.

Anakartınının M.2 SSD'yi görmemesinin birkaç olası nedeni olabilir. Öncelikle, MSI Pro H610M-E DDR4 anakartınının M.2 SSD'yi desteklediğini ve anakart üzerinde bir adet M.2 SSD girişi olduğunu belirtmek istiyorum. Eğer daha önce M.2 SSD'ni görebiliyorduysan ve şimdi göremiyorsan, bu genellikle donanımsal bir sorun, BIOS ayarlarındaki bir değişiklik veya SSD'nin kendisinde bir arıza olabileceğini gösterir.

İlk olarak, SSD'nin fiziksel olarak doğru ve sağlam bir şekilde yuvasına oturduğundan emin ol. SSD'yi çıkarıp tekrar takarak bağlantı sorunlarını gidermeye çalış. Ayrıca, SSD'nin uygun boyut ve anahtar tipine sahip olduğunu kontrol et.

BIOS ayarlarını kontrol et ve M.2 SSD'nin tanınması için gerekli ayarların doğru yapılandırıldığından emin ol. BIOS'unu güncellemek, uyumluluk sorunlarını çözebilir ve yeni donanımları tanımayı iyileştirebilir.

Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, SSD'nin kendisinde bir sorun olabilir. SSD'nin başka bir bilgisayarda tanınıp tanınmadığını kontrol etmek, sorunun kaynağını daraltmana yardımcı olabilir. Ayrıca, SSD'nin firmware'ını güncellemek de sorunu çözebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı