Arkadaşlar bilgisayarıma format attığımda hiçbir sorun yoktu ama bir süre sonra uygulamaları açmamaya basladı. Mesela ayarları acmıyor hiçbir şekilde, belli baslı uygulamaları açıyor, diğerlerini açmıyor. Chrome dosya yöneticisi sistem yapilandırmasını açıyor.
Ayarlar menüsünün açılmama nedeni genel olarak Windows'un güncellenmemesinden kaynaklanıyor. Bence yaşadığınız hatayla alakalı biraz bilgi vermenizde fayda var. Bu kadar bilgiyle cevabı bulmanız zor. Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Şüphelendiğiniz bir işlem oldu mu? Ne zaman format attınız?
Arkadaşın yazdığı gibi sfc /scannow komutunu kullanarak hataları düzeltmeyi deneyebilirsiniz. Yada bir Windows ISO dosyasını flash belleğe yazdırıp "Windows'u Onar" seçeneğinden sistem dosyalarını onarabilirsiniz...
Windows 11 kullanıyorum bilgisayarın Valorant oynarken kasmasından dolayı format attım sistemi özüne döndûrerek sonra acıldigında uygulamaları indirdim. Arka plan uygulamalarını düzenleyeyim dedin sistem yapılandırmasından gereksiz her şeyi kapattım sonra kapatıp açtıgımda bazı uygulamalar calismiodu bende sistem yapilandırmasının hepsini tekrar aktif edip geldiğimde sorun tekrar ediodu
Bir de SFC /scannowu önceden yaptım ise yaramadı
Tekrardan Windows flashı hazırlayıp tekrar format atmanız gerekiyor o halde. En garanti yol bu. Bir de bu kurulumdan sonra sistem yapılandırmasını ellemeyin derim.
Sistem yapılandırması kısmını düzenlemek için bayağı bilinçli olmak gerekiyor. Pek şakaya gelecek bir menü değil. Ufak bir yanlış ciddi sorunlara neden olabilir...