Sistem için güvenilir site önerisi

doruk26

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba hazır kasamı daha iyi olur kendin toplamak mı ve hangisi daha ucuza gelir? Bir de hazır kasa ise hangi siteden almalıyım? Toplacaksam da hangi siteden parçaları almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır kasalar biraz sıkıntılı iş onu yapan kişinin nasılbir donanım bilgisina sahip olduğunu bilemezsin daha önce anakart pinleri yamultulmuş en kalitesiz termal macun kullanılmış saçma sapan NVIDIA radion GPU'lu vybhfsjnkn sistemler gördüm.

Bütçe nedir?

Ve ne amaçla kullanılacak

50k ve oyun için

yazdım ama görmediniz galiba

Son düzenleme:
Kusura bakmayın bakamadım.
  • İşlemci: Intel Core i5-14600KF
  • Anakart: MSI Pro Z790-P Wi-Fi
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 8 GB
  • RAM: Kingston Fury Beast RGB 16 GB (2x8GB) 6000MHz CL36 DDR5
  • SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB NVMe M.2 SSD
  • Güç Kaynağı: Corsair RM750e 750W 80 Plus Gold Tam Modüler
  • Kasa: Phanteks Eclipse G360A RGB Tempered Glass Mid Tower
  • İşlemci Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 240 ARGB Sıvı Soğutma
  • Monitör: ViewSonic VX2718-2K-Pro 27" 2K 165Hz VA
  • Klavye: Redragon Kumara K552 RGB Mekanik Klavye
  • Fare: SteelSeries Rival 3 Oyuncu Faresi
Bu bütçenin üst sınırını çok az aşar ama güzel sistem sadece kasa toplayacaksan daha farklı bir şeyler yapabilirim çevre birimlerinin çıkararak.

• işlemci: AMD Ryzen 5 7600X.
  • anakart: Gigabyte A620M h
  • ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti Super 16 GB.
  • RAM: Kingston Fury Beast 16 GB (2x8GB) 5200MHz CL40 DDR5.
  • SSD: Kingston NV2 1TB NVMe M.2 SSD.
  • güç kaynağı: FSP Hydro k Pro 700W 80 Plus Bronze.
  • kasa: Aerocool falcon-g-wt
  • işlemci soğutucu: DeepCool AK400 hava soğutucu.
Bu sistemde GPU'yu yükselttim diğer bileşenleri çok az düşürerek. Bu yaklaşık 55 bin TL falan yapıyor üstteki sistem de aşağı yukarı aynı fiyat eğer oyun oynarım ama ha 120 FPS ha 150 FPS derim her şey yüksek olsun diyorsan en son bu sistem daha iyi olur.

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X
  • Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 Super 12 GB
  • RAM: G.Skill Flare X5 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL30 DDR5
  • SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB NVMe M.2 SSD
  • Güç Kaynağı: MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80 Plus Gold Tam Modüler
  • Kasa: Phanteks Eclipse G360A RGB Tempered Glass Mid Tower
  • İşlemci Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 240 ARGB Sıvı Soğutma
Bu verdiğim en iyi sistem olabilir.
1. verdiğim sistem: Çevre birimleri dahil orta performans.
2. sistem yüksek GPU gücü ama diğer bileşenler biraz geride kalıyor mesela 16 GB RAM.
3. sistem GPU 2. sisteme göre birtık düşük ama aralarındaki en güzel sistem şahsen.

Bir de eğer bilgin yoksa sakın ama sakın kendin mote etmeye çalışma çöp edersin paranı 1-2 k adamlara para ver işini iyi yapan onlar en güzel şekilde monte eder.

Özellikle 2. ve 3. sistemlerle CS'de ve Valorant'ta +300'ü rahat görürsünüz ama son sistem RAM artısından bir tık daha yüksek performans verebilir ama eğer GPU yüklü bir oyun oynuyorsan mesela Wake 2 gibi GPU odaklı bir oyunda 2. sistem 70-100 FPS aralık verir 3. sistem ise 80-90 FPS verir RAM artısından dolayı daha yüksek minimum FPS verir 3. sistem.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle elinize sağlık ancak değinmek istediğim birkaç husus var.

İşlemci: Ryzen 5 7600 - 6.500 TL
7600x modeline nazaran daha mantıklı olacaktır çünkü zaten oyun performansları hemen hemen aynı boşa para vermeye gerek yok.

Anakart: Asus TUF B650M-E - 6.900 TL
Tomahawk modeli pahalı, A620M h modeli de fazla dandik kaçacaktır.

Ekran Kartı: Asus Prime RX 9060 XT 16G - 18.200 TL
Muadili olan 5060Ti 16G dan yaklaşık 5000tl daha ucuz ve bence şuan en mantıklı tercih.

Ram: G.Skill Trident Z Neo 32GB (2x16) 6000MHz CL32 - 5.700 TL
MHz hızının yüksek, CL değerinin ise düşük olması çok iyi avantaj. Gönül ister ki Cl30 olsun ama fiyatı çok artıyor geçen gün vardı ucuza stokları bitmiş sanırım.

SSD: Lexar NQ790 1TB 7000/6000MB/s - 3.300 TL
Oyun ve genel kullanım için bence hem fazlasıyla hızlı hem de kalitesiz değil. Forumlarda 1-2 tane şikayet var ama binde birlik olay için de bence bu F/P üründen vazgeçilmez.

PSU: Corsair RM750e 750w Gold+ - 4.400 TL
Fiyatının en kalitelisi diyebilirim. MSI A750GL den biraz daha iyi.

Kasa: Corsair İCUE 3000D RGB Airflow - 2.630 TL
Ben şahsen çok beğeniyorum. Görsel olarak bence çok güzel ve iyi bir hava akışı sunuyor ve gayet geniş 3 fanlı GPU lar çok rahat sığar içine. Yalnız içinde Fan Hub olmadan geliyor bir tane lazım ben tavsiye ederim cidden çok rahat ettiriyor. Ayrıca egzoz fansız geliyor 700 tl ye bir Corsair RS120 alıp rahat edebilirsiniz.

İşlemci Soğutucu: Thermalright Frozen Notte 240 ARGB - 3000 TL
Gayet yeterli olacaktır hem estetik hem görsel hem de soğutma açısından güzel bir parça.

ARGB PWM Fan Hub (Opsiyonel): Asus Tuf ARGB PWM Fan Hub - 1.300 TL

Ayrıca lazım mı bilmiyorum ama 2K monitör önerisi de yapmak isterim bana göre fiyatının alabileceği en iyi monitör.

Monitör: MSI G272QPF E2 - 8.800 TL
Bana göre bu fiyata alınacak en iyi 2K monitör. Hem 2K 180Hz (Native) 1ms. Hem renk gamutu iyi düzeyde. Hem Parlaklığı yeterli (300 nit). Hem pivot. Hem ayağı sağlam yapıda. Hem şık. Böyle böyle gider bu liste.. Kısacası 2K monitör düşünüyorsanız bu modelden şaşmayın hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…