Çözüm Sistem ilk çalıştırmada ve yeniden başlatılırken siyah ekranda kalıyor

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WaltrexX_TR

Kilopat
Daha fazla  
RAM
GOODRAM 16GB 3600MHZ CL16
SSD veya HDD modeli
PNY 2TB 2.5" SATA SSD
Ekran kartı
MSI AMD RX 6750XT 12GB
Anakart
MSI B450M PRO VDH MAX
İşlemci
Ryzen 5 5600
Benimle aynı sorunu yaşayanlar için sistemi ilk çalıştırmada yaşadığım bir sorunu nasıl çözdüğümü açıklayacağım. Çözümü bulana kadar çok uğraştım kasayı 2 kere garantiye gönderdim, yeni monitör aldım. Anlayacağınız epey zaman ve para harcadım. Benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlara destek olmak için bu konuyu oluşturuyorum. İnternette anakartın BIOS pilini tak çıkar, BIOS resetle tarzı şeyler yazıyordu, hepsini denedim ancak çözüm bulamadım.

Sistem ilk çalıştırmada ve yeniden başlatılırken siyah ekranda kalıyordu. Sorunun kaynağını buldum. Sorun ne monitörde ne de kasadaymış... Harici Logitech Z211 hoparlörler kullanıyordum ve bilgisayara doğrudan bağlı olduğunda monitörün dahili hoparlörleriyle çakıştığını ve açılışta siyah ekranda kaldığını fark ettim. Hoparlörlerin USB kablosunu telefon adaptörüyle doğrudan prize, 3,5 mm jakını da monitörün jak portuna taktığımda sorunun çözüldüğünü fark ettim. Bu durumda monitörün dahili hoparlörü devre dışı kalarak monitör ve Logitech Z211 hoparlörler senkron çalışmaya başladı.

Sorun bu şekilde çözülmüş oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı