Sistem işlemciye ayarladığımdan çok voltaj veriyor

Yunus Emre3212

Hectopat
Ryzen 5 3500X işlemcime sıcaklıklarından dolayı undervolt yapmaya karar verdim. Voltajı 1.3 Volt'a indirip ayarları uyguladım. Sonra işkence testi sırasında işlemcimin 1.37 Volt kullandığını fark ettim. Voltajı 1.25'e düşürsem de 1.34V civarı seyretti. Bunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen Master'da ayarlarla uğraştınız mı? Bende de bir ara 1.50v aşağısını vermemişti. Çakışıyor olabilir.

Anakart tarafından ölçülen voltaj değerleri mi yoksa işlemcinin ölçtüğü değer mi bunlar? HWInfo indirip hem işlemci sekmesinden hem de anakart sekmesinden bakar mısın voltaja? Anakart modelin ne?

VRM'ler şarj/deşarj şeklinde çalıştığı için akım artınca voltaj düşer. Anakart da bazen bu düşüşü engellemek için PWM oranını arttırarak voltaj hedefini bir nevi yükseltir.

Ryzen Master mı kullanıyorsunuz, BIOS'tan mı yapıyorsunuz?
BIOS tan yapıyorum ryzen masterda girdiğim değerden daha fazla voltaj veriyor olarak gözüküyor.
Ryzen Master'da ayarlarla uğraştınız mı? Bende de bir ara 1.50v aşağısını vermemişti. Çakışıyor olabilir.
ryzen master ı kullanmayı tam olarak bilmediğim için dokunmadım.
Anakart tarafından ölçülen voltaj değerleri mi yoksa işlemcinin ölçtüğü değer mi bunlar? HWInfo indirip hem işlemci sekmesinden hem de anakart sekmesinden bakar mısın voltaja? Anakart modelin ne?

VRM'ler şarj/deşarj şeklinde çalıştığı için akım artınca voltaj düşer. Anakart da bazen bu düşüşü engellemek için PWM oranını arttırarak voltaj hedefini bir nevi yükseltir.
Ryzen master dan işlemcim yük altında iken voltajları kontrol ettim sanırım işlemcinin ölçtüğü değerler.Anakart modelim MSI B450m PRO M2 Max.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı