Sistem istenilen performansı sağlamıyor

Tanrısal Su

Kilopat
Hocalarım i5 4210m 8 GB DDR3 RAM ve GTX 850m ekran kartına sahibim. Ama bu sistemde zula ve ETS 2 gibi düşük performans isteyen oyunlarda bile 3-5 dakikada bir 1-2 saniyelik donma oluyor. Sistem 2. el 3 gün önce aldım. Satan kişi geri iadeyi kabul etmiyor. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de buna benzer bir sistem var.
İşlemci --> Intel core i5 7200U
Ekran kartı --> AMD R5 m430 2GB paylaşımsız
RAM --> DDR3 1866 MHz 4GB

World of tanks gibi grafik açısından kıt bir oyunda bile medium ayarlarda 26 - 31 fps ile oynatıyor. Ben bir ara düşünüyordum ama daha sonra yeni sistem toplayabilme ihtimalime karşı vazgeçtim. Eğer bütçen varsa ilk önce RAM'lerini DDR4'e yükselt sonra bilgisayarında HDD kullanıyorsan SSD'ye yükselt bunlar sonucu performans artışı alırsın :neo:

Ram'leri nasıl DDR4 yapabilir?

Hocam işlemci markasının web sitesine girecek arkadaş, buradan işlemci modelinin desteklediği maksimum belleği ve sistem özelliklerini öğrenecek. Daha sonra uyumlu SODIMM bir DDR4 RAM bulacak notebook pc'sinin arka kapağını açacak ve aldığı RAM'i takacak. Sistem ilk başlattığı zaman bir daha yeniden başlıyor otomatik. Ve RAM'lerini yükseltmiş oluyor.

Önerilerinizi bekliyorum.
Ama yok sistemde herhangi bir yükseltme yapmak istemiyorum diyorsan, notebook pc'yi yazılımsal açıdan en iyi duruma getirmelisin.

Önerilerinizi bekliyorum.

Intel® Core™ i5-4210M Processor (3M Cache, up to 3.20 GHz) Product Specifications

Yukarıda link verdiğim Intel'in sitesinde "Memory Specifications" başlığında senin işlemcinin destekleyeceği maksimum bellek özellikleri yazıyor.
Senin işlemcin maksimum 32GB DDR3L 1333/1600 MHz bellekleri destekliyor. Sistemde yükseltme yapman mantıksız olur hocam DDR4 desteğin yok. DDR3L'nin anlamı düşük voltajlı RAM'ler demek. Şuan ki RAM frekansını bilmiyorum ama sistemde RAM yükseltmesi yapman pek bir işe yaramaz. (Ha 1333 MHz ha 1600 MHz fark çok az)

Pc'de yüklü olan windows sürümün nedir?

Hocam işlemci markasının web sitesine girecek arkadaş, buradan işlemci modelinin desteklediği maksimum belleği ve sistem özelliklerini öğrenecek. Daha sonra uyumlu SODIMM bir DDR4 RAM bulacak notebook pc'sinin arka kapağını açacak ve aldığı RAM'i takacak. Sistem ilk başlattığı zaman bir daha yeniden başlıyor otomatik. Ve RAM'lerini yükseltmiş oluyor.

Ama yok sistemde herhangi bir yükseltme yapmak istemiyorum diyorsan, notebook pc'yi yazılımsal açıdan en iyi duruma getirmelisin.

Intel[emoji768] Core[emoji769] i5-4210M Processor (3M Cache, up to 3.20 GHz) Product Specifications

Yukarıda link verdiğim Intel'in sitesinde "Memory Specifications" başlığında senin işlemcinin destekleyeceği maksimum bellek özellikleri yazıyor.
Senin işlemcin maksimum 32GB DDR3L 1333/1600 MHz bellekleri destekliyor. Sistemde yükseltme yapman mantıksız olur hocam DDR4 desteğin yok. DDR3L'nin anlamı düşük voltajlı RAM'ler demek. Şuan ki RAM frekansını bilmiyorum ama sistemde RAM yükseltmesi yapman pek bir işe yaramaz. (Ha 1333 MHz ha 1600 MHz fark çok az)

Pc'de yüklü olan windows sürümün nedir?

Hocam bilginiz var mı ? Yok mu ? Anlamadım. Ddr3 rame sahip eski işlemcili bilgisayarın ddr4 desteklemiceğini bilmeniz gerekiyor. :) Arkadaşın sistemi işlemci yönünden eksik kalabilir. Birşey ekleyip çıkarmak laptop için gereksiz geliyor. İyi optimizasyon yapıp denemek gerekiyor. Yine olmazsa zorlamamak lazım.

Hocam bilginiz var mı ? Yok mu ? Anlamadım. Ddr3 rame sahip eski işlemcili bilgisayarın ddr4 desteklemiceğini bilmeniz gerekiyor. :) Arkadaşın sistemi işlemci yönünden eksik kalabilir. Birşey ekleyip çıkarmak laptop için gereksiz geliyor. İyi optimizasyon yapıp denemek gerekiyor. Yine olmazsa zorlamamak lazım.

Aklıma sabahın o saatinde ilk donanım yükseltmesi yapmak geldi :) ama yinede bakmak lazım sitesinden eskide olsa. Bakmadım nasıl olsa desteklemez demekten kat kat iyidir hocam.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı