Sistem kapandıktan sonra 5 dakika güç tuşu çalışmıyor

EnginK.16

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, iyi Sosyal'ler. 3 gün önce anakart, CPU ve RAM upgrade ettim. Çok tecrübem olmamasına rağmen anakartı ve diğer bileşenleri, kabloları kendim taktım. İlk 2 gün bir şey yoktu ve her şey normal şekilde çalışıyor gibiydi.

Problemim: Başta bilgisayarımı kapatınca bile USB'lere güç geliyordu ve kulaklığımın ışıkları yanmaya devam ediyordu. İki harici diskimde çalışıyordu. Bunu biraz araştırdım ve emin olmayarak BIOS'tan "erp" diye bir şeyin ayarını değiştirdim. Dün gece yatağa girdiğimde fark ettiğim şey. Bilgisayarımı kapatınca kulaklığın ışıkları gitti, diskler çalışmadı. Dedim herhalde sorun çözüldü.. Sonra yatağa girdim. 5 dakika sonra kulaklık ışığı geldi, diskler çalışmaya başladı. Korkuttu. Sonra bilgisayarı açıp tekrar kapattım ve tekrar açmayı denedim. Fakat güç düğmesine ne kadar basarsam basayım açılmadı. 5 dakika falan bastım sonra kulaklığın ışığı geldi ve bastığımda açıldı.
Lütfen yardımcı olun arkadaşlar. PC'yi uykuya aldığımda falan bazen basıyorum 5 dakika boyunca açılmıyor aynı şekilde.

Eski anakartım: MSI A320M PRO-VH Plus.
Yeni anakartım: B450 Aorus Elite V2.
Eski işlemcim: AMD Ryzen 3 1200.
Yeni işlemcim: AMD Ryzen 5 3600.
Eski RAM: G.Skill 8 GB 2400MHz CL15.
Yeni RAM: G.Skill flare 2x8 16 GB 3200MHz CL16.
PSU: Power Boost 500W a-PFC PSU.

Çözüm buldunuz mu hocam aynı sorunu ben de yaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…