Sistem kesintileri %100 CPU kullanıyor ve oyunlarda FPS düşüyor

kazıklıvoyvoda

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Lexar 16 GB 3200Mhz + Corsair 2133 Mhz 8 GB
SSD veya HDD modeli
KIOXIA SATA SSD + ADATA LEGEND 700 M.2
Ekran kartı
NVIDIA 940MX
İşlemci
i5-6200U
Merhaba,

Bilgisayarımda sürekli "sistem kesintileri" adında bir işlem %100 CPU kullanıyor ve bu durum oyunlarda takılmama neden oluyor. Oyunlarda FPS değerleri iyi olmasına rağmen birden takılıyor sonra geri kendine geliyor. Bu durum sık sık yaşanıyor. Bu durumdan dolayı oyun oynayamıyorum.

Bilgisayara üç defa format attım hiçbirinde sorun düzelmedi. Ayrıca forumlarda önerilen çözüm yollarını denedim yine olmadı. Sürücüleri hiç kaldırmadım hepsi en güncel seviyede. Windows isteğe bağlı güncelleştirmeleri dahi hepsi güncel.

DirectX 12, .NET Framework güncel, en yeni C++ yazılımları hepsi güncel ve yüklü.

Disklerim SATA SSD ve M.2 SSD olmak üzere iki tane ve yeniler.

16+8 RAM var, bunları tek tek tak çıkar yaparak denedim bunda da hiçbir problem yok.

Bilgisayarda ısınma problemi yok.

Sistem kesintileri %100 oluyor ve oyunlarda sürekli FPS düşmesi yaşıyorum. Örneğin Valorant oynarken FPS 140 değerler verirken aniden 0 değerine düşüyor. Pingim kayboluyor. Sonra geri geliyorum. Çok kısa bir süre sonra tekrardan aynısı oluyor.

Acer TravelMate P259-MG
BIOS güncel 1.51
Windows 10 Home lisanslı.

Yardımlarınızı memnuniyetle bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aklıma gelen ilk şey sistemin hangi diskte kurulu olduğu. İkisine de kurup denemiş miydiniz? Sağlık durumları nasıl? Eğer denediyseniz, sonradan eklediğiniz 8 GB RAM'i çıkarıp tekrar dener misiniz?

Aklıma gelen ilk şey sistemin hangi diskte kurulu olduğu. İkisine de kurup denemiş miydiniz? Sağlık durumları nasıl? Eğer denediyseniz, sonradan eklediğiniz 8 GB RAM'i çıkarıp tekrar dener misiniz?
Önce SATA SSD ye kurulum yaptım. Sorun vardı. Sonra M.2 SSD ye kurulum yaptım sorun yine devam etti. Sonra işlemcinin desteklediğinden fazla frekansa sahip olan Lexar 16 ram çıkardım. Bu sefer durum daha kötü oldu. Ondan sonra 16 takıp 8 çıkardım tekrar eski haline geldi. Ondan sonra bir format daha attım tekrar SATA SSD ye kurulumu yaptım 16 ile devam ettim. Şu anda sadece 16 takılı. Ama durum halen devam ediyor.
SSD sağlığını ölçmedim ancak okuma yazma hızı ölçümü yaptım. İkisi de güzel değerler verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…