Sistem kilitlenip mavi ekran hatası veriyor

Croones

Kilopat
Oyunlara girince hata alıyorum 2 gündür böyle devam ediyor format attım düzelmedi mavi ekran veriyor. Bazen de vermiyor RAM diye düşündüm baska RAM'le denedim aynı sonucu verdi gene mavi ekran.

Sistemim.
AMD Ryzen 5600 işlemci.
Galax galakuro GeForce RTX 3060 Ti white ekran kartı.
ASUS Prime B550 M-K anakart.
32 GB Viper 8x4 RAM.
Windows 10 Pro.
650W +80 Plus PSU.
Xigmatek sıvı soğutma 120 Aura.

Minidump dosyalarımın içinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Croones RAM testi yapıp sonucu paylaşın.

Ekran görüntüsü 2024-12-02 224446.png

Son düzenleme:
@Croones RAM testi yapıp sonucu paylaşın.

Eki Görüntüle 2365629

RAM'lar garantiye gitti sıfır RAM ile test ettim aynı sonuç verdi oyuna giriyorsun tam hareket edeceksin mavi ekran veriyor sonra açılıyor geri mavi ekran veriyor normal şekilde PC açılıyor istediğim her şeyi yapıyorum ama Xbox Game Pass'te hiçbir oyunda açmıyor +Steam de dahilinde 2 M.2 SSD kullanıyorum birine format atıyorum diğerini içinde oyunlar vs var diye atmadım etkiler mi acaba?

@Croones CrystalDiskInfo ile disklerin sağlık durumuna bakın, CrystalDiskMark ile de Error Scan yapıp sonuçları paylaşın.

Dediğidinizi eve geçince yapacağım ekran kartı vs işlemci OCCT ile test ettim ısınma dahil hepsi normal değerler oldu ama oyunda sürekli mavi ekran vermiyor bazen direk oyundan atiyor bazen bilgisayara reset atiyor yeniden başlıyor Logitech F710 oyun konsolu aldım o yapabilir mi ama tamirci de de yaptı mavi ekran sorununu RAM'leri değiştik 3200 yaziyor kutusunda ama 3600 olarak açıyor XMP 1. Profil 2. Yok zaten

Yazılımı çalıştırıp SPD kısımlarının görselini paylaşın.

Yazılımı çalıştırıp SPD kısımlarının görselini paylaşın.

Buradan 4 tane RAM içinde olanları çektim

Dediğidinizi eve geçince yapacağım ekran kartı vs işlemci OCCT ile test ettim ısınma dahil hepsi normal değerler oldu ama oyunda sürekli mavi ekran vermiyor bazen direk oyundan atiyor bazen bilgisayara reset atiyor yeniden başlıyor Logitech F710 oyun konsolu aldım o yapabilir mi ama tamirci de de yaptı mavi ekran sorununu RAM'leri değiştik 3200 yaziyor kutusunda ama 3600 olarak açıyor XMP 1. Profil 2. Yok zaten

Son düzenleme:
@Croones RAM'ler 3600 MHz'e ayarlıysa BIOS'ta elle 3200 MHz'e çekin. İşlemcinizin maksimum RAM desteği 3200 MHz.

XMP kapalı kullanıyorum 3200 de şu an kendim çektim.

Oyunlara girince hata alıyorum 2 gündür böyle devam ediyor format attım düzelmedi mavi ekran veriyor. Bazen de vermiyor RAM diye düşündüm baska RAM'le denedim aynı sonucu verdi gene mavi ekran.

Sistemim.
AMD Ryzen 5600 işlemci.
Galax galakuro GeForce RTX 3060 Ti white ekran kartı.
ASUS Prime B550 M-K anakart.
32 GB Viper 8x4 RAM.
Windows 10 Pro.
650W +80 Plus PSU.
Xigmatek sıvı soğutma 120 Aura.

Minidump dosyalarımın içinde.

Sorun işlemci yüzünden yapıyormuş AMD 7 Ryzen 5 7500x3D ile degistim düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı