Öncelikle gidip bir metala dokunun, üzerinizde statik elektrik falan kalmasın. Geçenlerde nereye dokunsam kıvılcım çıkıyordu.
Öncelikle anakartı kutusundan çıkacak olan statik poşetin üzerine yerleştirip, RAM'leri takın. RAM'leri 2 ve 4. yuvaya yerleştirdikten sonra işlemciyi de soketine yerleştirin. Bunu önce de yapabilirsiniz tabii.
SSD M2 olduğu için onu da aradan çıkartın bence. Sıvı soğutmayı bazıları anakartı kasaya yerleştirmeden takıyor, bu size bağlı biraz. Nereye takacağınıza karar verdikten sonra 2 türlü de takılabilir. Ben şahsen topladığım kasalarda anakartı taktıktan sonra hallediyorum onu. Ürün sıfır olduğu için zaten termal macun sürülü olacaktır. Direk takılmaya hazır.
Bu kasaya bu kadar para vermezdim şahsen, ancak alınmış sanıyorum yapacak bir şey yok.
Anakartı kasaya yerleştirdikten sonra kablo bağlantılarını halletmenizi tavsiye ederim. PC açma, reset, HDD led gibi... Ekran kartını taktıktan sonra bunları yapmak zorlaşıyor. Kablo bağlantılarını yapın.
Ekran kartını en son takıp tüm kabloların takıldığına emin olduktan sonra format işlemine geçebilirsiniz.
Değişik toplama yöntemleri var. Biraz kasa tipine göre de değişebiliyor. Kasanın oldukça büyük ve elit bir kasa gibi. Her türlü kolaylığı sağlayacağından şüphem yok.
Anakart üstüne monte edilecek şeyleri monte edin öncelikle. Anakartın kitapçığını da bir kenarda bulundurun. Zira kitapçıkta RAM slotları ve güç, reset gibi butonların nasıl takılacağı yazmakta.
Anakartı kasaya yaktıktan sonra ilk iş olarak power switchlerini takmanızı öneririm. Ufak ve sinir bozucular. USB 3.0 ve HD Audio kablolarını da önce takmanızı öneririm.
Ardından PSU'yu monte etmeden önce sıvı soğutmalı ve HDD'yi monte etmenizi öneririm. Son olarak da HDD'yi yuvasına takınca PSU'yu monte edebilirsiniz. Böylesi bana daha kolay geliyor. Ekran kartı ise en son takılacak şey.
BIOS güncellemesi için bir USB'ye ihtiyacınız var. Tercihen boş ve 3.0 destekli bir USB içerisine anakartın resmi sitesinden indirdiğiniz BIOS'u atıp güncelleyebilirsiniz.
Windows yüklemeden önce BIOS güncellemenizi öneririm fakat önce Windows kurup sonrasından BIOS'da kurabilirsiniz.
Kasa için aynı bütçe geçerliyse ki gerek yok o kadar bütçeye bence, aşağıdaki seçenekleri gözden geçirebilirsin.
Liste bu şekilde uzar gider.
- Corsair Crystal Serıes 460X Kompakt Siyah ATX Kasa Fiyatı
- Corsair Carbide 400C ATX Pencereli Mid-Tower Kasa Fiyatı
- Phanteks Eclipse P400 Pencereli Siyah Bilgisayar Kasası
- Phanteks Enthoo Pro M ATX Siyah Bilgisayar Kasası Oyuncuların Tercihi QP Bilişim
- Corsair Carbide Clear 400C
- FSP CMT510 Temperli Camlı RGB Fanlı ATX Mid Tower Bilgisayar Kasası
- Nzxt H440 Mıd Tower Oyuncu Bilgisayar Kasası Siyah Siyah
- Phanteks Enthoo Pro M ATX Special Edition Siyah Beyaz Bilgisayar Kasası