Sistem LoL'de GPU error hatası veriyor

Daha fazla  
LoL'de GPU error:

Windows, bir sorun, sürücü yükseltmesi veya fiziksel kaldırma nedeniyle GPU sürücünüzü yeniden başlattı. League of Legends sonlandırılacak.​

Gibi bir hata almaya başladım aylar önce. Sanırım ani kapanma-elektrik kesintisi- sebebiyle oldu. Acaba gerçekten bu sebeple olabilir mi? Bu hata sadece LoL'de geliyor. Ama mesela Cities Skylines'da oyuna girdikten birkaç saniye sonra ekran donuyor ama bir şeylere tıklayabiliyorsunuz. Veya başka oyunlarda ekranda bazen küçük pikseller oluyor veyahut da tarayıcıdayken bir saniyelik her şey yok oluyor, gri ekran açılıp düzeliyor. İnternetten bayağı baktım ama sanırım bunu adamakıllı bir çözümü yok. LoL'e bilette attım. Ekran kartı sürücü güncelle falan... Zaten güncel. Acaba bu hatayı nasıl çözerim? Ani kapanma sonrasında mı oldu? Ekran kartı bir de yeniydi. Ekstra olarak fark ettiğim: Hemen olmuyor, oyunlar uzun süre açık kalınca oluyor. Zamanında GPU ısı testi yaptım normaldi. Ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
1- DDU kullanıp ekran kartı sürücünü kaldırıp tekrar kur. Konu hakkında buradan destek alabilirsin.

2- Ekran kartına güç yetmiyor olabilir veya güç kaynağın düzgün bir marka değilse, güç kaynağının dengesizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Bazı güç kaynaklarının kondansatörlerine kadar dandik üretip, sırf uygun fiyata satmak için yapıldıkları bir gerçek.

(Zamanında ekran kartım veya anakartım bozuk sanıyordum, güç kaynağından kaynaklı olduğunu tespit ettim ve değiştirdiğimde hem ekran kartımın gerçek performansına kavuştum hem de hatalardan kurtuldum.)

"2. madde için farklı bir güç kaynağı ile denemen olacak. Bulabiliyorsan farklı bir güç kaynağı bul ve onunla dene. Ama bulduğun güç kaynağının sağlam olduğundan emin ol."

3- Eğer ki Windows üzerinde herhangi bir dosya bozuksa, düşük ihtimal ama yine de her ihtimali değerlendirmek lazım. Gerekli dosya yedeklerini vs. aldıktan sonra formatlayıp tekrar denemen olacak.

4- Son olarak, ekran kartının garantisi devam ediyorsa servise gönder.

5- Baktın ki sorun donanımda, sorun olan donanımı garantiye gönder. Mesela ekran kartında sorun yok, farklı bir güç kaynağı ile denedin sorun çıkmadı. Bu durumda, güç kaynağının servisi devam ediyorsa servise gönder. (Güç kaynaklarının garanti koşullarını bilmiyorum, konu ile ilgili güç kaynağının firması ile görüşebilirsin.)

Aklıma gelmişken, "neden farklı bir ekran kartı ile denemiyorum?" demiş olabilirsin. Evet sağlam olduğunu bildiğin bir ekran kartı ile de deneyebilirsin. Fakat bu senin ekran kartının bozuk olup olmadığını göstermeyebilir. Peki ya neden?

Böyle yaptığında, güç kaynağının o an ona vereceği güç yetiyor olabilir. Bu nedenle farklı bir güç kaynağı dedim. Hadi diyelim ki farklı bir ekran kartı ile denedin. Denediğinde o ekran kartın da da aynı hatayı alırsan, tebrikler ekran kartın bozuk değil ama olasılık. En azından öyle ummuş oluruz. Dediğim gibi, yeni bir güç kaynağı da alma ben böyle dedim diye. Bulabiliyorsan eğer sağlam bir şey onunla tüm sistemini bi test et.

Bulamıyorsan, en kolay yoldan ekran kartını servise gönder. Umarım ekran kartın bozuk değildir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı