Sistem mikrofonu görüyor ama ses gelmiyor

MastreW

Femtopat
Daha fazla  
Yakın zaman içerisinde Windows 11'den Windows 10'a geçtim. Windows 11'de sorunsuz çalışan mikrofonum Windows 10'da çalışmamaya başladı. Windows 10 mikrofonumu algılasa da sesimi almıyordu garip olan şu PC'den gelen sesleri alıyor yani arkada müzik açtığım zaman onun sesini yakalıyordu ama benim sesimi almıyordu jak girişlerini değiştirdim ve mikrofonun jak girişini çıkarttığımda ya da taktığımda cızırtı sesi almasından başka bir şey olmadı. Mikrofonun ses ayarlarından sesi 100 ve +30dB yaptığımda ise çok çok çok az ve boğuk bir ses dışında başka hiçbir şey olmadı bu arada aklınıza gelebilecek her şeyi denedim.
Ses driverını 2 kere tekrar kurdum Aygıt Yöneticisi'nden ses sürücüsünü güncelledim ama yok olmuyor nasıl çözülür? Yardım edin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam olmazsa Realtek kurun.

Son düzenleme:

Realtek kurulu zaten ayrıca bu videoda söylediği her şeyi yaptım ama yok olmuyor

Realtek kurulu zaten ayrıca bu videoda söylediği her şeyi yaptım ama yok olmuyor

Hocam Dolby dijital Plus programını bilgisayarınıza yükleyin muhtemelen sorun çözülecektir.

Hocam başka cihazda deneme şansınız var mı?

Son düzenleme:
Hocam Dolby dijital Plus programını bilgisayarınıza yükleyin muhtemelen sorun çözülecektir.

Dolby dijital Plus sürücü imzası olmadığından kuramadım sürücü imzasını kapatsamda sürücüyü ancak güvenli modda kurabilirim ve güvenli modda sürücü imzası kapatılmıyor :/

Mikrofonum çalışıyor.

Ek bilgi bu olmayınca genel yazıılım aygıtından sürücüyü güncelledim ve artık sesim yerine her konuştuğumda cızırtı geliyor ama bu cızırtı sesini duyabilmem için 2 kanalı 32 Bit 48000 Hz yapmam gerekiyor

Son düzenleme:

Hocam mikrofon bas ayarının ekran görüntüsünü atma şansınız var mı?

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    32,4 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_3.png
    11 KB · Görüntüleme: 36
Sorun mikrofonda olabilir.
Format sonrası böyle driver sorunları olabiliyor.
Hocam çözüm bulmazsanız teknik servise gitmenizde fayda var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…