Sistem nasıl temizlenmeli?

Pmb

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarı temizlemeyeli bayağı oldu. Aşırı toz kapmış. Sıcaklıklar normal. Macunu ocak ayı gibi yenileyeceğim. Ancak aklıma takılan bazı sorular var:

Elimde kompresör bulunuyor. Fanlara tuttuğumda fanlar çok hızlı dönüyor. Bir kere İtopya'nın servisindeki adam fanları elinizle tutun, öyle temizleyin, fanların böyle hızlı dönmesi zararlı demişti. Bu doğru mu?

Kasanın arka fan tarafı açık, önü açık, üst fan tarafıda açık fakat kasanın yan tarafı (cam olmayan kısmı kapalı) bu sorun teşkil eder midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru, fanlara hava tutmak fanların elektirik üretmesine sebep olur ve sisteminiz bozulabilir, aynı şekilde fanların dönebileceği maksimum hızdan fazla döndürmek fanın motoruna zarar verebilir o yüzden hava tutacaksanız fanları tutarak yapın. Temizlemek içinde yumuşak uçlu bir fırça ile tozları temizleyebilir sonrasında ise uzaktan kasaya hava tutabilirsiniz.

Bilgisayarı temizlemeyeli bayağı oldu. Aşırı toz kapmış. Sıcaklıklar normal. Macunu ocak ayı gibi yenileyeceğim. Ancak aklıma takılan bazı sorular var:

Elimde kompresör bulunuyor. Fanlara tuttuğumda fanlar çok hızlı dönüyor. Bir kere İtopya'nın servisindeki adam fanları elinizle tutun, öyle temizleyin, fanların böyle hızlı dönmesi zararlı demişti. Bu doğru mu?

Kasanın arka fan tarafı açık, önü açık, üst fan tarafıda açık fakat kasanın yan tarafı (cam olmayan kısmı kapalı) bu sorun teşkil eder midir?
Elektrik süpürgesini toza doğru tut zaten geçer.

Doğru, fanlara hava tutmak fanların elektrik üretmesine sebep olur ve sisteminiz bozulabilir, aynı şekilde fanların dönebileceği maksimum hızdan fazla döndürmek fanın motoruna zarar verebilir o yüzden hava tutacaksanız fanları tutarak yapın. Temizlemek içinde yumuşak uçlu bir fırça ile tozları temizleyebilir sonrasında ise uzaktan kasaya hava tutabilirsiniz.
Hocam teşekkürler anladım ancak tutmama rağmen hızla dönmez mi? Güçlü bir alet çünkü.

Hocam teşekkürler anladım ancak tutmama rağmen hızla dönmez mi? Güçlü bir alet çünkü.
Fanın ortasından tuttuğunuzda ve çok yakından olmadan uzaktan hava verdiğinizde döneceğini açıkcası sanmıyorum. Siz yine de dönmemesi için gayret gösterin yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı