Sistem OCCT güç testi sırasında reset atıyor

Y.Emre1905

Kilopat
Dün OCCT programının 3 farklı sürümü ile güç testi yaptım son 2 sürümde PC resetlendi. Bu iki sürümde CPU 85 derece civarlarındaydı. Eski sürümde ise 1 saat reset atmadı ama CPU 65 derecelerdeydi hep. Kernel Power 41 hatası alıyorum günde 1 veya 2 defa. Sizce PSU sorunlu mu?

B450 Tomahawk Max.
R5 3600X.
Sapphire 5700XT Nitro.
High Power 750W 80+ Gold.

Bende de kernel muhabbeti olmuştu. Ramlerin xmp ayarları bozukmuş memtest ile öğrendim. Düzelttim şimdi bir sorun yok düzelttiğimden beri. Önce diğer parçaları test edin sırayla. Sonra yapabiliyorsanız farklı bir psu ile test yapın.

Düzeltme nasıl yapılıyor

Memtest86 yaptınız mı ?

Memtest86 yaptınız mı ?
xmp açıkken yaptım memtest86 1 tane hata verdi. 4 ram i tek tek window bellek tanılama ile test ettim yeni aldıklarıma bozuk dedi teset. Sonra xmp kapattım hepsini bellek tanılama ile test ettim sıkıntı yok dedi. Memtest86 ile birdaha test etmedim 11 saat sürüyor

Test sayısını düşürün 1E öyle yapın testleri 30-45 dk sürer. XMP kapalıyken sorun yok diyorsa dediğim gibi RAM'in değerlerini el ile girmeniz gerekir. Bu değerlerde uygun olanı bulduktan sonra kaydedip Memtest yapın. Error vermez ise o şekilde kullanın. Hala kernel veriyor ise sorun başka bir parçadadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…