Sistem OCCT Power test yapınca anında kendini yeniden başlatıyor

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
İşsiz (öğrenci)
Bilgisayarımda tuhaf bir sorunla karşı karşıyayım. Eskiden Cinebench skorum 3500 civarıydı. Dün işlemcimin aşırı ısındığını fark ettim ve soğutucuyu 2 kere takıp termal macununu yenileyip geri oturtunca sorunum düzeldi. Hazır elimi atmışken VRM sıcaklıklarım çok yüksek diye üstteki 2 tane fanımı içeriye doğru hava üfleyecek şekilde çevirdim ve yan kasa fanını egzoz fanı olarak kullanmak için onun yönünü değiştirdim. Amaç VRM için hava akışı sağlamaktı. Her neyse bu değişiklikleri yaptıktan sonra bilgisayarımın yeni sıcaklık değerlerine bakmak için cinebech açtım. Bilgisayar sıcaklık sorununu düzeltmeme rağmen restart attı. İşlemci overclock değerini 4.5GHz'den 4.3GHz'ye çektim yine rastgele restart attı. En son sinir olup CPU Power limit 100W yaptım. Bu şekilde tüm çekirdekler çalışınca 4GHz değerine kadar azaldı ve her şey çok daha serin çalışıyordu ona rağmen tekrardan cinebech çalışırken PC kendini kapattı. Bende bunu sorunca OCCT Power test yap dediler bende indirip onu yaptım. Bilgisayar test başlar başlamaz kapandı. Kullandığım PSU 6 yıl önce aldığım Dark kasa ile gelen malum bomba 650W olunca bende doğal olarak PSU sorunu olduğunu varsayıyorum. İşlemcim O.C yapılınca 120W civarı çekiyor az çok i7 8700K diyebiliriz (modifiyeli laptop işlemcisi olduğu için tam bir modeli yok 6 çekirdek 12 çekirdekçik) ekran kartım GTX1060 6 GB. 600W PSU yeter gibime geliyor ama ileride RTX2070 kalibresinde bir şey alabilirim o yüzden 700W alıp bir daha uğraşmamayı düşünüyorum. Eğer sorun PSU yüzündendir derseniz PSU arama arayışına gireceğim.

PSU'dan dolayı dır hocam ne kadar 650W olsa da kaliteli olmadıktan sonra pek bir anlamı kalmıyor 80+ değilse 12v 500 küsur çeker limitler zorlandığından dolayı tam yüke bindiğinde olumsuz bir şey elde ederse kapatır OCCT'de 650W 80+ Bronze veya Gold gayet işinizi görür bence...

PSU'dan dolayı dır hocam ne kadar 650W olsa da kaliteli olmadıktan sonra pek bir anlamı kalmıyor 80+ değilse 12v 500 küsur çeker limitler zorlandığından dolayı tam yüke bindiğinde olumsuz bir şey elde ederse kapatır OCCT'de 650W 80+ Bronze veya Gold gayet işinizi görür bence...
6 yıldır sorunsuz kullanıyordum ama hakkını yememek lazım bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı