Sistem Optimizasyonu ve Güvenlik Koruması

AnewAge

Hectopat
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Size birkaç konuda danışmak istiyorum. Ben sistemime en iyi şekilde bakmak , temizlemek , korumak ve hızlandırmak istiyorum.
Yaklaşık 1 yıldır Düzenli Ccleaner kullanıyorum , Ayrıca optmizasyon için Advanced System Care 6.4 PRO var şuan. Bunu da yaklaşık 1-2 aydır kullanıyorum.. Bu program iyi midir? yoksa daha iyileri de var mı?

2. olarak Advanced System Care in Driver Booster adlı eklentisi var eksik driverları bulup yüklüyor fakat ben yeterli bulmuyorum... Bir tane iyi bir Driver Installer yazılımı indirsem iyi mi olur yoksa en iyisi sürücüleri kendim bulup yüklemek mi?

3. olarak Windows 7 benim orjinal ve içinden gömülü gelen Microsoft Security Essentials var... Virüs programı olarak bunu kullanıyorum fakat zaten Advanced System Care in Anti-virüs donanımı ve IObit Malware Fighter , ayrıca Güvenlik Duvarı ona yardımcı olduğu için başka bir güvenlik yazılımı kullanmayı düşünmedim.

Sonuç olarak Advanced System Care ile düzenli optimize ederim , Cclenaer la tarar ve temizlerim , MSE ile virüs taramaları vs. hallederim , Windows Update leri günü gününe güncellerim... Şu ana kadar sıkıntı yaratabilecek bir sorunum olmadı... Daha çok işime yarayabilecek bilgisayarı yormadan etmeden hızlandıran optimize programı ve Driver programları önerirseniz sevinirim.. Fakat benim sistemim için gerek yoksa (İmzamda sistemim yazılı) söyleyin lütfen :) Boşuna program indirmeyeyim...

Bir de konu açmışken şunu sormak istiyorum. Bazen internet siteleri açılmıyor veya yarım yamalak resimler gözükmeden salt yazı sürümüyle fln açılıyor.Bazen 1 kez F5 yapınca bazen de 2-3 kez F5 yapınca açılıyor.. Yani sorun şu ; Sayfaları yüklemiyor . Aşağıda -ne biliyim- Bağlanılıyor , veri aktarılıyor vs şeyler yazıyor ama sayfa bi türlü açılmıyor ama F5 e basınca hemen TIK diye açılıyor :) Bu sorunun çözümünü bilen varmı? Tüm tarayıcılarda aynı sorun var denedim.. Java ve Flash player sürümlerim günceldir.. Biraz destan gibi yazdım ama yardım edeblrseniz sevinirim.... :redface::redface:

Öncelikle msconfigden otomatik başlayan programlardan gereksizleri kapat bu büyük hız kazandıracak sisteme.
Hizmetlerden gereksiz sistem hizmetlerini kapat bu çok önemli.
Eğer saçma sapan sitelere girmiyorsan security essential iyidir bende onu kullanıyorum. Diğer virüs programları zaman kaybı.
Chrome kullanıyorsan Addblock Plus eklentisi Chromeye kur. Bu Eklenti bilgisayarımda olmazsa olmazlarımdandır. Reklamları engelliyor. Ve reklamlardan sistemine virüs giren çok arkadaşım var.
Sistem temizleme için CCleanerden başka hiç birşey kullanmıyorum. Ne kadar sistemi hızlandırma ve sistemi temizleme programı olsada bilgisayarı yavaşlatıyor. Ve çok fazla sistem değişikliği yapıyor işletim sisteminde. CCleaner yeter.

Öncelikle msconfigden otomatik başlayan programlardan gereksizleri kapat bu büyük hız kazandıracak sisteme.
Hizmetlerden gereksiz sistem hizmetlerini kapat bu çok önemli.
Eğer saçma sapan sitelere girmiyorsan security essential iyidir bende onu kullanıyorum. Diğer virüs programları zaman kaybı.
Chrome kullanıyorsan Addblock Plus eklentisi Chromeye kur. Bu Eklenti bilgisayarımda olmazsa olmazlarımdandır. Reklamları engelliyor. Ve reklamlardan sistemine virüs giren çok arkadaşım var.
Sistem temizleme için CCleanerden başka hiç birşey kullanmıyorum. Ne kadar sistemi hızlandırma ve sistemi temizleme programı olsada bilgisayarı yavaşlatıyor. Ve çok fazla sistem değişikliği yapıyor işletim sisteminde. CCleaner yeter.
Çok iyi anlatmışsın :) eski sistemleri olanlarda bile bu tavsiye hayat kurtarıcı oluyor. Sadece şu adblock chrome ile birleşince baya bir ram yiyor bunu çözerseler çok iyi olacak. MSE normalde yeterli değil ancak kullanmasını bilen için yeter.

Çok iyi anlatmışsın :) eski sistemleri olanlarda bile bu tavsiye hayat kurtarıcı oluyor. Sadece şu adblock chrome ile birleşince baya bir ram yiyor bunu çözerseler çok iyi olacak. MSE normalde yeterli değil ancak kullanmasını bilen için yeter.

Cevaplarınız için teşekkürler :) Ben de Mozilla Firefox kullanıyorum Adblcok Plus yüklü.. msconfig den microsoft ve windows un kullanmadığı tüm gereksiz şeyler zaten kapalı :) Ayrıca yine msconfig de başlangıçta açılan AMD Dual Core Optimizer , Catalyst Control Center , MSE ve Realtek HD Audio açılıyor :)

Son sorduğum sorunla ilgili çözüm var mı?

... açılan AMD Dual Core Optimizer , Catalyst Control Center , MSE ve Realtek HD Audio açılıyor :)

Son sorduğum sorunla ilgili çözüm var mı?
Onları da kapatabilirsin, Son sorduğun soru Tarayıcılar ile ilgili veya kullandığın plugin ile alakalı olabilir. Net bağlantın yavaş veya çerezler çok dolu olduğundan kaynaklanabilir. Tarayıcı ayarlarını kontrol edip düzenleme yapabilirsin, JAVA 7.40 çıkdı onu güncelle, adobe beta 11.9 var onuda güncelle.

Onları da kapatabilirsin, Son sorduğun soru Tarayıcılar ile ilgili veya kullandığın plugin ile alakalı olabilir. Net bağlantın yavaş veya çerezler çok dolu olduğundan kaynaklanabilir. Tarayıcı ayarlarını kontrol edip düzenleme yapabilirsin, JAVA 7.40 çıkdı onu güncelle, adobe beta 11.9 var onuda güncelle.

Net bağlantım bayağı hızlı açıkçası... (Superonline 25mbit)
Kanal değiştirme ile alakalı olacağını sanmıyorum çünkü Kablolu internet kullanıyorum.
En son Java ve Flash player a zaten güncelledim :)
Tüm tarayıcılar da denedim hepsinde aynı sorun var.
Çerezler ve geçmişi zaten düzenli olarak siliyorum...

Başka çözüm? :D

1) Advanced System Care sağlam bir optimizasyon yazılımıdır. Temizleme işlemini otomatik yerine silmeden dosyalara kendin bakıp ona göre temizlersen ileride bir sıkıntı yaşamazsın.
Normalde Optimizasyon yazılımı pek önermem ama madem kurmuşsun kaldırıp başka bir yazılım yükleme sık sık Antivirus ve Optimizasyon yazılımları değiştirmek sisteme zarar verebilir.

2) Driver Genius , Driver Identifier bu alanda uzman olan ücretli Driver güncelleme yazılımlarıdır. Free olarak ise Slim Driver başarılıdır.

3 ) MSE tek başına yeterli bir yazılım değildir. Günümüzün Antivirus teknolojisine göre çok geride kalan. Veritabanı güncel tehditleri hemen algılayamayan bir kapasitededir. Iobit Malware Fighter eski adı ile Iobit 360 Security kara geçmişi olan vakalı bir güvenlik yazılımıdır .MalwareBytes'ın veritabanını çaldığı için mahkemelik olan akabinde de ismini değiştiren bir yazılım. Veritabanı çok yetersiz. Sistemini yormak dışında bir katkısı olacağını düşünmüyorum.

Avira , F-Secure, Kaspersky , Symantec ürünleri kaliteli güvenlik yazılımlarıdır.

4 ) DNS girmen bu sorunu düzenleyebilir. Tübitak DNS 193.140.100.210 193.140.100.220 deneyebilirsin ;)
Halen sorun devam ediyorsa bunun kaynağı senin kullandığın optimize yazılımının İnternet proteküllerini değiştirmiş olmasındandır.

1) Advanced System Care sağlam bir optimizasyon yazılımıdır. Temizleme işlemini otomatik yerine silmeden dosyalara kendin bakıp ona göre temizlersen ileride bir sıkıntı yaşamazsın.
Normalde Optimizasyon yazılımı pek önermem ama madem kurmuşsun kaldırıp başka bir yazılım yükleme sık sık Antivirus ve Optimizasyon yazılımları değiştirmek sisteme zarar verebilir.

2) Driver Genius , Driver Identifier bu alanda uzman olan ücretli Driver güncelleme yazılımlarıdır. Free olarak ise Slim Driver başarılıdır.

3 ) MSE tek başına yeterli bir yazılım değildir. Günümüzün Antivirus teknolojisine göre çok geride kalan. Veritabanı güncel tehditleri hemen algılayamayan bir kapasitededir. Iobit Malware Fighter eski adı ile Iobit 360 Security kara geçmişi olan vakalı bir güvenlik yazılımıdır .MalwareBytes'ın veritabanını çaldığı için mahkemelik olan akabinde de ismini değiştiren bir yazılım. Veritabanı çok yetersiz. Sistemini yormak dışında bir katkısı olacağını düşünmüyorum.

Avira , F-Secure, Kaspersky , Symantec ürünleri kaliteli güvenlik yazılımlarıdır.

4 ) DNS girmen bu sorunu düzenleyebilir. Tübitak DNS 193.140.100.210 193.140.100.220 deneyebilirsin ;)
Halen sorun devam ediyorsa bunun kaynağı senin kullandığın optimize yazılımının İnternet proteküllerini değiştirmiş olmasındandır.

Verdiğiniz yararlı bilgiler için çok teşekkür ederim... Hali hazırda bulunan IObit Driver Booster 'ı silip mi kurayım Yeni driver yazılımını?
2. Olarak ta Driver Reviver (http://www.reviversoft.com/tr/driver-reviver/) iyi bir driver yazılımına benziyor çoğu siteden ödül almış ve 2 senedir en iyi driver yazılımı seçilmiş. Siz ne dersiniz? İndirmeliyimiyim yoksa sizin önderdiğiniz Driver Genius mu indiriyim?

Driver Reviver hafif bir yazılım fakat söylediğim 2 yazılım kadar başarılı değil. Software . com tarafından yılın en iyisi bilmem nesi seçilmiş hikayelerine inanma.

Driver Reviver Desteklediği İşletim Sistemleri : - Windows ® 7, Vista, XP Pro, XP Home, 32 bit veya 64 bit sürümleri. Driver Reviver Destek Merkezi

Driver Genius Desteklediği İşletim Sistemleri : Windows 8.1 dahil hepsi Driver Genius - Backup, restore and update all your drivers easily

Arasındaki gerçek fark bu.

Driver IDentifier daha kapsamlı ve sürüm sıralaması yapabilmekte fakat oradan yapılacak kurulumda doğru olan sürücüyü seçmek gerekebilir , driver konusunda temeli zayıf olanlar için zordur.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı