Öncelikle merhaba, herhangi bir oyun fark etmeksizin laptop 4-5 dakika sonra donuyor ya da mavi ekran veriyor. Minidump dosyalarını aşağı bırakayım. Ben WhoCrashed adlı programla dosyaları analiz ettiğimde driverlarda olan bir Bug'dan ötürü olduğunu söylüyor, RAM testlerini yaptım, hard disk testi yaptım ama bir sorun gözükmedi, bütün driverları güncellememe ve Windows'u da en son sürümüne güncellememe rağmen hatalar devam ediyor. Driver Booster ile baktığımda laptopun touchpad ile alakalı bir güncelleme gözüküyor onu yaptığımda ise aygıt yöneticisinde hatalı gözüküyor kod 10 ile böyleyken mavi ekran veriyor zaten, sürücüye geri dön dediğimde ise mavi ekran vermeye devam ediyor. Laptopun kendi sitesinden indirdiğim driver ile güncellediğimde yine hatalar devam ediyor. Sebebi touchpad mi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
This download installs Intel® Graphics Driver 31.0.101.3790/31.0.101.2114 for Xe Dedicated, 6th-13th Gen Intel® Core™ Processor Graphics, and related Intel Atom®, Pentium®, and Celeron® processors. Driver version varies depending on the Intel Graphics in the system.
HD Tune Pro indirip sistemdeki tüm disklere "Quick Scan" kapalı şekilde "Error Scan" yapın.
Health ve SMART ekranlarının sonuçlarını da test sonuçlarıyla beraber paylaşın.
Ekran görüntüsü alıp atarsanız daha güzel olacaktır.
Ayrıca Driver Booster kullanmamaya çalışın, sürücüleri yanlış kuran bir uygulama.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
This download installs Intel® Graphics Driver 31.0.101.3790/31.0.101.2114 for Xe Dedicated, 6th-13th Gen Intel® Core™ Processor Graphics, and related Intel Atom®, Pentium®, and Celeron® processors. Driver version varies depending on the Intel Graphics in the system.
HD Tune Pro indirip sistemdeki tüm disklere "Quick Scan" kapalı şekilde "Error Scan" yapın.
Health ve SMART ekranlarının sonuçlarını da test sonuçlarıyla beraber paylaşın.
Ayrıca Driver Booster kullanmamaya çalışın, sürücüleri yanlış kuran bir uygulama.
HD Tune Pro indirip sistemdeki tüm disklere "quick scan" kapalı şekilde "error scan" yapın.
Health ve Smart ekranlarının sonuçlarını da test sonuçlarıyla beraber paylaşın.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Wi-Fi sürücü üretici sitesi geçici olarak kapalı, internetteki harici sitelerden baktığım sürücüler de şu an aygıt yöneticisinde olan sürümden daha eski sürümlerdi. Sürücüsünü kuralım derken ne yapmalıyım tam olarak anlayamadım orayı. Aşağıya şu anki sürümünü ekliyorum görsel olarak;
Ekran kartlarının sürücülerini kaldırıp tekrar yükledim ama henüz test etmedim,
HD Tune sonuçlarını da aşağıya bırakıyorum ancak Smart ekranı dediğiniz yeri bulamadım.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Wi-Fi sürücü üretici sitesi geçici olarak kapalı, internetteki harici sitelerden baktığım sürücüler de şu an aygıt yöneticisinde olan sürümden daha eski sürümlerdi. Sürücüsünü kuralım derken ne yapmalıyım tam olarak anlayamadım orayı. Aşağıya şu anki sürümünü ekliyorum görsel olarak;
Ekran kartlarının sürücülerini kaldırıp tekrar yükledim ama henüz test etmedim,
HD Tune sonuçlarını da aşağıya bırakıyorum ancak Smart ekranı dediğiniz yeri bulamadım.
HD Tune Pro indirip sistemdeki tüm disklere "quick scan" kapalı şekilde "error scan" yapın.
Health ve Smart ekranlarının sonuçlarını da test sonuçlarıyla beraber paylaşın.
Test ettim sonuç halen aynı 4-5 dakika sonra yine kapandı.
Wi-Fi sürücüsünü bir önceki sürümü sitesinden indirip yükleyince düzeldi sorun. Teşekkür ediyorum çözüldü.