Sistem oyunlarda reset atıyor ve ekran kartımın LED ışıkları titreşiyor

AETLS

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU : Ryzen 7 7800X3D
GPU : MSI Rtx 4070 Super Gaming X Slim
MotherBoard : MSI MB B650 Gaming Plus
CPU Cooler : MSI CORELIQUID E360 ARGB
RAM : CORSAIR Vngnc DDR5 2X16 6000MHZ CL30
SSD : MSI Spatium M450 PCIe 4.0 NVMe M.2 1TB
PSU : MSI A750GL PCIe5 750W 80+ Gold
İşlemci Ryzen 5 3600.
RAM 16 GB.
Anakart MSI A320M-A Pro.
Ekran kartı MSI GTX 1660 Ti Gaming X
PSU Hadron 600W.

Öncelikle ekran kartımın üstünde ki LED'ler oyun oynadığım zaman titreşiyor, bozuk bir ampul gibi. Bugüne kadar bir şey olmadı ama son birkaç aydır bilgisayarım oyunlarda reset atmaya başladı. Rastgele zamanlarda yeniden başlıyor genellikle Valorant oynuyorum. Mesle 5 maç arka arkaya attığımda kapanmıyor, başka zaman 1. maçımda kapanıyor veya 2-3 maç sonra kapanyıyor ve genelde oyunda kafadan vuruş yediğim zamanlar PC kapanıyor, yani tam FPS'imin anlık düştüğü zaman. Overwatch 2 oynadığım zamdan da kapanmıştı belli bir aralığı yok yine onda da rastgele kapanıyordu. Ben PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yakın süreçte PSU'yu değiştireceğim. Sizce sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınız ısıdan dolayı cok yüksek derece ısınan parcalar yanmasın diye kendini kapatır aynısını yaşadım bilgisayarın ısısını oyunda ölç sonra ısınan parcaya termal macun degişimi yap.
Benim düşüncem böyle.

Son düzenleme:

Sıcaklık değerleri normal. İşlemci Max sıcaklık değerine hiç ulaşmadı, önceden işlemci stres testi yapmıştım işlemci 90 derecelere çıkmıştı hiçbir şey olmamıştır (işlemcinin Max'ı 95 bu arada) oyunlarda da max 80 görüyor o da anlık, ekran kartı desen 70'i görmedi hiç.

PSU hiç güvenilir değil, o sisteme hiç olmamış. Aynı sorun bende vardı, sorun PSU' dan kaynaklıydı. Bir yerden sonra oyuna girer girmez reset atmaya başlamıştı PSU değiştirince düzeldi. PSU alacaksanız düzgün bir şey alın Hadron vs. markalardan uzak durun.

PC'yi testlere soktum önce ekran kartını tek test ettim normal bir şey olmadı sonra işlemciyi tek test ettim bir şey olmadı en sonunda hem ekran kartını hem de işlemciyi teste soktum 2 saniye içinde PC reset attı kendine iki kere denedim ikisinde de girek reset attı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…