Daha önce karşılaşmadığım bir problemle karşılaştım. Sistemimdeki tek ucuz kullandığım parça SSD, sanırım sorunu oradan yaşıyorum.
@Recep Baltaş @Ali Güngör Sizleri de rahatsız etmek istemem fakat bilgi birikiminize istinaden çok yardımınız dokunacaktır.
Şöyle özetlemek isterim, bilgisayarı güç düğmesinden başlattığım zaman anakartın üzerindeki SSD ışığı yanıyor, yani SSD'den hata okuyor anakart. Bekleyince de düzelmiyor. Bu esnada reset tuşuna basıyorum ve sistem açılıyor. Gerçekten çok garip. SSD'yi performans testlerine sokuyorum 501 / 475 MB/sn hızları sunuyor, ucuz bir SATA SSD için ideal değerler bence. Fakat bu sorunu çözemedim, sürekli bilgisayarı güç düğmesinden açıp sonra reset atarark başlatmak zorunda kalıyorum.
Windows sürümüm: Windows 10 - 1903
BIOS: F40 (F42 duyurulmuş geçen ay, sanırım gözümden kaçtı akşam deneyeceğim)
Bu sorun haricinde sistemde gözlemlediğim hiçbir problemim yok. Elimde yakın zamanda Corsair NVMe bir SSD olacak onu taktığımda muhtemelen düzelecek fakat bu sorunu da çözmek istiyorum, en azından mesleğim gereği bilgi birikimi olması için.
Çok teşekkür ederim.
Power ve reset kabloları da doğru takılı, yani orada da hata yok belirtmek istedim.