Sistem satın almak için sitelere güvenememek

Erusta1313

Centipat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi. Sinerji, gaming.gen.tr gibi sitelerden sistem almak istiyorum fakat şikayetvar gibi sitelere baktığımda bu sitelere karşı güvenim bitiyor. Gidip Vatan'dan almak istiyorum fakat orada da adam akıllı sistem yok. Sistemlere DDR4 falan ana kart falan koymuşlar. İnsanın morali bozuluyor böyle sistemleri 30.000 TL gibi absürt fiyatlara sattıklarını görünce. Ne yapacağımı bilmiyorum, elim kolum kilitlendi. İtopya'ya da baktım ordada şikayetler aynı. Eğer aldığınız PC'nin herhangi bir parçasında sorun çıkarsa çok kötü uğraştırıyor. Başta hedefim Gaming.gen.tr idi fakat şikayetleri görünce ondan da vazgeçtim.

Aklımdaki sistem şu idi;
Sapphire RX7700XT 12 GB OC
Ryzen 5 8400F
32 GB RAM
1 TB SSD

ASUS PRIME H610M-K ARGB 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI mATX Anakart

Evet arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi. Sinerji, gaming.gen.tr gibi sitelerden sistem almak istiyorum fakat Şikayetvar gibi sitelere baktığımda bu sitelere karşı güvenim bitiyor. Gidip Vatan'dan almak istiyorum fakat orada da adamakıllı sistem yok. Sistemlere DDR4 falan anakart falan koymuşlar. İnsanın morali bozuluyor böyle sistemleri 30.000 TL gibi absürt fiyatlara sattıklarını görünce. Ne yapacağımı bilmiyorum, elim kolum kilitlendi. İtopya'ya da baktım orada da şikayetler aynı. Eğer aldığınız PC'nin herhangi bir parçasında sorun çıkarsa çok kötü uğraştırıyor. Başta hedefim Gaming.gen.tr idi fakat şikayetleri görünce ondan da vazgeçtim.

Aklımdaki sistem şu idi;
Sapphire RX 7700 XT 12 GB OC.
Ryzen 5 8400F
32 GB RAM.
1 TB SSD.

Bugüne kadar Gaming Gen TR'den 10'dan fazla alışveriş yapmışımdır bunlardan en az 4 tanesi kendime diğerleri de çevreme yaptığım alışverişlerdi monitör hazır sistem ekipman vs yaptığım alışverişler oldu ve hiçbirinde sorun yaşamadım gayet güzel geldiler sorunlar illaki olacak hiçbir firma kusursuz değil şikayetvara girip XXX firmasını ararsan yine sorun görecesin dediğim gibi yaptığım alışverişlerde hiçbir sorun yaşamadım.

Nereden alırsan al sorun yaşama ihtimalin var. Şans biraz. Eğer çok rahatsız hissediyorsan parça parça toplayacaksın ki geri iade şansın olsun. Hazır sistemlerde iade yok. Toplamayı bilmiyorsan mecbur hazır sistem alacaksın yapacak bir şey yok.

gaming.gen.tr'ye gözüm kapalı güvenirim alışverişlerimde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Şikayetvar vs gibi sitelere bakarsanız hiçbir siteden alışveriş yapamayız. Oralarda olumlu yorum görmek zor. Ayrıca İtopya'dan almanızı tavsiye etmem en ufak sorun için bile gerçekten çok fazla uğraştırıyorlar, İncehesap vb sitelere yönelmeniz de bir alternatif olacaktır.

Şikayet var sitesine bazı siteler için tabiki bakmak fikir edinmek doğru fakat sırf bunla hareket etmek mantıksız. Şikayetlere bakarsanız 1000 şikayet varsa gerçekten içi dolu haklı sebepli bunu yarısı kadardır. Her site için konuşuyorum. Adamın kargosu 2-3 gün geç geliyor şikayet vara yazıyor, aldığı ürünün ne olduğunu bilmiyor şikayet vara yazıyor, demem o ki bilinçsiz kullanıcıda çok.
Onu da geçtim sırf buna bakarak sitelere güven sorunu yaşıyorsanız vatanın 14 bine yakın şikayet konusu var Vatan Bilgisayar Şikayetleri & Ürün Problemleri - Şikayetvar

Tabiki daha eski bir firma sayının diğerlerine göre fazla olması normal ama bunla hareket edilmez. Kötüyü çekerek alışveriş yapmayın hocam, ben 15 senedir internetten alışveriş yapıyorum küçüklü büyüklü bir çok alışverişim oldu elbetteki problem yaşadığım şeylerde oldu ama bir şekilde çözüldü.

Teknoloji satan hiçbir yerde şikayetsiz pürüssüz yorumlar olmaz zaten. Teknoloji şans işi. Haming gen de sinerji de en güvenilir PC sitelerinden. Güvenle alışveriş yapabilirsiniz. 100.000 kişinin alışveriş yaptığı yere 5-10 kişinin yazdığı olumsuz yorum yüzünden alışveriş yapmaya korkarsan hiçbir yerden hiçbir şey alamazsın.

Evet arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi. Sinerji, gaming.gen.tr gibi sitelerden sistem almak istiyorum fakat şikayetvar gibi sitelere baktığımda bu sitelere karşı güvenim bitiyor. Gidip Vatan'dan almak istiyorum fakat orada da adam akıllı sistem yok. Sistemlere DDR4 falan ana kart falan koymuşlar. İnsanın morali bozuluyor böyle sistemleri 30.000 TL gibi absürt fiyatlara sattıklarını görünce. Ne yapacağımı bilmiyorum, elim kolum kilitlendi. İtopya'ya da baktım ordada şikayetler aynı. Eğer aldığınız PC'nin herhangi bir parçasında sorun çıkarsa çok kötü uğraştırıyor. Başta hedefim Gaming.gen.tr idi fakat şikayetleri görünce ondan da vazgeçtim.

Aklımdaki sistem şu idi;
Sapphire RX7700XT 12 GB OC
Ryzen 5 8400F
32 GB RAM
1 TB SSD

Ne yaparsan yap gaming.gen den alışveriş yapma. Hayatımda tek sıkıntı yaşadığım firma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı