Sistem sıcaklıkları normal mi?

Umut Yuşa

Hectopat
Yer
İstanbul
Black Desert Online oynuyordum. Bir anda oyun dondu, ben de PC'yi yeniden başlatmak zorunda kaldım. Yeniden başlattığımda bir anda kasadan ses gelmeye başladı, sanırım anlık ekran kartı fanları %100 çalıştı durdu. Alttaki resimlerdeki değerler normal mi? Yoksa bir sıkıntımı oldu sisteme anlamadım.
Ekran Kartı : RX590
İşlemci : Ryzen5 1600

1.png

2.png

Arkadaşlar sadece sıçaklık değil konuyu onaylayan moderatör arkadaş Sistem değerleri normal mi ? diye koyduğum başlığı anlamadığım bir sebepten ötürü sıcaklık olarak değiştirmiş. Merak ettiğim resimde gördüğünüz tüm değerler sıcaklık, voltaj gibi.

Son düzenleme:
Değerler normal denebilir. İşlemci fanın çok yüksek devirde dönüyor. Onu manuel olarak ayarlarsan belki ses konusunda gelişme kaydedebilirsin. Güç kaynağın ne? Donmaya sebep olan şey olabilir :) .
Benim için ses önemli değilde bu voltaj değerleri nasıl az önce yukarda yazdığım gibi dondu yenden açıncada fanlar heralde %100 çalıştı acayip bir ses çıktıda. Yukardaki voltaj değerleri iyimi ? Nedense kendi kendine fanlar bir anda %100 çalıştı.

Normal. Sizin sıkıntınız bence güç kaynağı. Sordum fakat belirtmemişsiniz. Ayriyeten ekran kartı sorunlu bir seriden. Durduk yere hata almaya başlayabilirsiniz :) .
İlk defa boyle birşey yaşadım. Güç kaynağı SHP V2 ATX 2.3 Power Supply 600w 80+ Plus.
Şu aylar için pek de normal olduğu söylenemez. Yaz aylarında olsak normal de şu an pek normal değil. Tozluysa tozunu almanı tavsiye ederim.
Sıcaklığı işlemci 20-30 ekran kartıda 36'da şuan o yukardaki değerler oyun donduktan sonra pc'yi yeniden başlatınca aldığım ilk değerler anlamadığım bir sebepten ötürü açılırken fanlar %100 çalıştı sanırım kasadan vuuv tarzı bir ses geldi :)

@Umut Yuşa Dostum UV yapmayı denedin mi? Ekran kartın gereğinden fazla ısındığı için doğal olarak fanlar yüksek devirde dönüyor. Zaten RX 5XX serisinin ne kadar güç çektiğini ve ısındığını herkes biliyor. Önerim UV yapman :) .
Şu şekilde normalde zaten yeni versiyon ısıtan oyunlarda pubg gibi 70-75 dolanıyor fanlar dönüyor ozaman bu yaşadığım farklı birşeydi pc yenden başlatırken o windows kilit ekranına gelirken çalıştı fanlar vuuv tarzı bir ses geldi kasadan normalde sıcaklıkla ilgili bir sıkıntı yaşamıyorum merak ettiğim bu son yaşadığım olayın neden ve sisteme zarar verip vermediği. Normalde fanlar 60 dereceyi geçince sanırım başlıyor çalışmıya normal seviyede çalışıyor sesi bile gelmiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı