Sistem Tavsiyeleri – Şubat 2021

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

2021 Şubat dönemi sistem tavsiyelerimiz ile karşınızdayız. Ofis Anakart MSI B460M-A PRO MSI B450M-A PRO MAX İşlemci Intel Core i3-10100 AMD Athlon 3000G Ortak Bileşenler Bellek Adata XPG Gammix D30 8GB 3000MHz DDR4 – CL16 SSD KIOXIA EXCERIA 240GB SATA SSD Kasa Zalman S4-Plus(BL) Güç Kaynağı Kasaya dahil, 500W Fiyat: 3.300 TL 3.150 TL + […]

Devamı: Sistem Tavsiyeleri – Şubat 2021
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Genel olarak sistemlerde bayağı iyileşme var, ancak yine genel olarak kasaları ve onlara bağlı olarak PSU'ları beğenmediğimi söylemeliyim. Bir de orta seviye oyun 2 dikkatimi çekti, orada AMD sistemde B550M-S2H kullanılmış, halbuki benzer fiyatta B450 Tomahawk Max daha iyi genel özelliklere ve daha iyi VRM'lere sahip. B550M-S2H sanki sırf B550 çipset olsun diye koyulmuş, orada B550 kullanımının sağlayacağı bir avantaj göremedim. Bahsettiğim durumlar dışında eleştirebileceğim tek durum aynı seviyedeki Intel-AMD sistemlerin hem fiyat hem de özellik bakımından dengeli olmaması, 10400F-5600X gibi.
Bir de @Asım Demir hocam 3600-5600XT ikilisini Spec-Delta'daki dahili 550W PSU'nun besleyebileceğinden emin misiniz? Şimdi birden görünce aklıma takıldı da.

Herkesin beğendiği / beğenmediği donanımlar illa olacaktır. Uyumluluk konusunda sorun yaşanmayacak, tecrübe edilen modeller öncelikli oluyor.
Bir de @Asım Demir hocam 3600-5600XT ikilisini Spec-Delta'daki dahili 550W PSU'nun besleyebileceğinden emin misiniz? Şimdi birden görünce aklıma takıldı da.
VS550 olması lazım içindeki PSU. 504W 12V kanalı. Çok rahat yetecek bir değer.

Herkesin beğendiği / beğenmediği donanımlar illa olacaktır. Uyumluluk konusunda sorun yaşanmayacak, tecrübe edilen modeller öncelikli oluyor.
Zaten seçilen kasalarda kalite sorunu hiç görmedim, sadece özellik kısmından benim pek beğenmeme sebebim. Mesela 30000 liralık sistemdeki TD500 benim gözüme en çok çarpanlardan. Bir de öneri-soru karışımı bir sorum olacak hocam, kasalarda hiç Phanteks düşünüldü mü? Özellikle QP'nin de distribütör anlaşmalı olmasından sonra erişim sorunları büyük ölçüde kalktı ve P400A ve P500A gibi modelleri genel kaliteleri ve içerikleri iyi olmakla birlikte özellikle hava akışı konusunda dünya genelinde "referans noktası" olarak alınan kasalar haline geldi. Veya son zamanlarda XPG bayağı iyi bir atılımda bulundu ve belli bir miktar da yaygınlaştı, kendisini kanıtladı. Yani genel olarak bunlar düşünülüyor mu, yoksa direk kasa-PSU ikilisi şeklinde daha "default" denebilecek bir şekil düşünüldüğü için mi Spec-Delta veya MB311L gibi kasalar seçiliyor?
VS550 olması lazım içindeki PSU. 504W 12V kanalı. Çok rahat yetecek bir değer.
Büyük abisi namı diğer PSU katili 5700XT olunca insan tereddüt ediyor ister istemez . Gerçi bunun tasarımlarla bağlantısı da var, birçok 5600XT 6 veya 8 pinle yetinebiliyorken benim eski 5700XT çift 8 pinden içiyordu, 340W'lık spikelar görmüşlüğüm vardı.

33000 liralık sistemde kullanılan anakart güldürdü
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Testlere falan bakılmadan mı hazırlanıyor acaba, yine de geçen aya göre gelişme var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…