Sistem tavsiyesi: 2250 tl civarı

ahmetakina

Hectopat
Yer
Cyprus
Merhabalar;

Şu sistemi kurmayı düşünüyorum:

+8 gb ram

Kullanımım daha çok iş, foto ve video olacak ve evdeki ssd mi de takacağım. Arada film ve oyun da oynayabilirim ama seyrek.

Önceliklerim: sessizlik, uzun süre kullanım, az güç tüketimi, hızlı multitasking ve sorunsuz olması.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Edit: 2 soru daha:

Vatan bilgisayardan hafta sonu indirimi ile almak mı internetten almak mı ucuz olur?

Ekstra soğutucu vs olmadan kendi soğutucuları ile bu sistem serin ve sessiz çalışır mı?

OC Hızını Yükseltir Bilgisayarın Yani Yararlı Burak Arkadaşımızı İyi Dinle Yardımcı Olunuruz.

Oc yapmayı düşünmüyordum. Anakartı oc'siz bir modelle değiştirmeli miyim? Oyun oynamayacak biri için Oc'nin avantajı nedir?

Teşekkürler
Render yapacaksanız anakartınızı değiştirmeyip işlemcinizi 4790k ile değiştirin OC yaparsınız daha iyi performans alırsınız ama render yapmayacaksanız OC anakart ve işlemci almanıza gerek yok. Harddiski WD black 7200 rpm ile değiştirebilirsiniz.

Stok fan yerine bunu kullanırsanız Cooler Master Seidon 120V Sıvı Soğutma Sistemi - Vatan Bilgisayar
işlemciniz daha serin çalışır.

Bu sistemi de alabilirsiniz. Kasa zalman z3 plus olucak ama stokta yok kasa eklenince 2202 tl yapıyor.

Teşekkürler.

Bütçeyi tutturmaya çalışıyorum. En hızlı ve en iyiyi almak isterim ama bütçem kısıtlı. Render yapmıyorum. Yapasam bile çok kısıtlı yani hayatımı etkilemez.

Oc açısından multitask benim için önemli ve ramları 1866 mhz hızında düşündüm. Bu durumda sizce

İ5 4690k ve z97 anakart OC'siz i7 4790 ve h97 anakart arasında gözle görünür bir fark olur mu? i5'in soğutulması daha kolay olur mu?

Biliyorum bu soruları tam olarak cevaplamak zor ama benchmarklara baktığımda çok aşırı fark yok gibi.

Teşekkürler

Edit resmi görmemişim. Başka forumlarda intel işlemcilerin amd'ye göre daha stabil ve serin çalıştığını okudum ve ömrünün daha uzun olduğu söyleniyor. Bir de hackintosh yapma planım var bu yüzden intel seçtim. Amd'yi hack yapabilir miyim bir araştırayım. Sağolun.

Aşırı bir fark olmaz render yapılmayacaksa i5 4690 fazlasıyla yeterli olacaktır ama stok fan kullanmayın.

Amd'ye mac kurmak gerçekten bir eziyet mac kurulucaksa başka bir sistem toplayalım.

Aşırı bir fark olmaz render yapılmayacaksa i5 4690 fazlasıyla yeterli olacaktır ama stok fan kullanmayın.

Amd'ye mac kurmak gerçekten bir eziyet mac kurulucaksa başka bir sistem toplayalım.

Evet mac kurmak istiyorum çünkü eski sistemim mac. Gtx750ti da pek uyumlu değil ama web sürücüleri ile çalışıyor. Mac / windows dual boot düşünüyorum. Muhtemelen hafta sonu alırım.

Ekran kartını Evga Gtx 750Ti FTW (for the win)edition ile değiş ultra meraklısı değil isen high ayarlarda 1920x1080p çözünürlükte rahat oynarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…