Arkadaşlar yarın bu parçaları toplarlayıp yeni bir sistem kurmak istiyorum. Sizlerden değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Anakart
MSI H97 PC Mate
[TBODY]
[/TBODY]
İşlemci
Intel Core i5 4590
[TBODY]
[/TBODY]
Ekran Kartı
MSI R9 380 GAMING (4 GB)
[TBODY]
[/TBODY]
Bellek
Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast
Depolama
WD 3.5″ 1TB Caviar Blue
[TBODY]
[/TBODY]
Kasa CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W
Sizce;
1) Anakart ve kasa uygun mu ?
2) Cpu stok fanı yerine fan almalımıyım ? Almalıysam hangisi hesaplı olursa iyi olur.
3) Sistemim sizce stabil çalışır mı yoksa darboğaz tarzı bir durum olabilir mi ?
Yarın toplayacağım için ne kadar kısa sürede yardımcı olursanız çok sevinirim.
1) Uyumlu
2) Almanız sizin yararınıza olur. Ayırdığınız bütçe nedir?
3) Son derece uyumlu bir sistem olur
Toplam bütçenizi belirtirseniz beraber daha iyi bir sistem toplayabiliriz.
Karar sizin, fiyat olarak uygun ve güç kaynağının 12v çıkışından 540W güç veriyor gayet yeterli.
İşlemci olarak 4590 yerine 4460 tavsiye ederim 0.1ghz için 90Tl vermek isterseniz o ayrı.
Karar sizin, fiyat olarak uygun ve güç kaynağının 12v çıkışından 540W güç veriyor gayet yeterli.
İşlemci olarak 4590 yerine 4460 tavsiye ederim 0.1ghz için 90Tl vermek isterseniz o ayrı.
4590 seçmemin sebebi turbo boost yapıldığında arasında ki fark olması, ilerde kafam daha rahat olur diye düşündüm ki bu tamamen benim amatör düşüncem teknik olarak siz daha iyi bilirsiniz. Kötü işlemci değil diyorsanız 4460 düşünürüm böylece araya ssd sıkıştırabilirim belki. Yarın kadiköy exa bilgisayardan yapacağım alışverişimi.
Kasayı vatandan alacağım büyük ihtimal ile exa da bulunmuyor, ram olarak 4*2 tercihim.
Ekran kartında kararlıyım Gtx 960'dan bir tık daha önde ve daha uyguna geliyor.
Sanırsam iki sıkıntımız kaldı;
1) Çok gerekli değilse stok soğutucu kullanmak istiyorum.
2) Ssd olarak orta halli Kingston fury düşünüyorum sizce uygun mudur ? 220 tl civarında?