Sistem tepki vermiyor

274000

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar bu sisteme bu güç kaynağı yeterli midir?

İşlemci: AMD FX6100

Ekran Kartı: Asus Radeon HD5770

RAM: Corsair 4 x 4= 8 1600 mhz

Anakart: Asus m5a97 R2.0 DDR3

Harddisk: 320GB Samsung

Güç kaynağı: Everest Eps-1660A 460W

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı yeterli ama yeterli olması dışında başka bir problem yaratmış olabilir mi? Everest markaymış. Sorun doğrudan PSU kaynaklı olmayadabilir. Sisteme yeni bir bileşen eklediniz mi? Eski bir yöntem ama güç bağlantılarını kesip BIOS pilini çıkarıp, güç düğmesine 5-6 defa bastıktan sonra tekrar takıp dener misin?

Güç kaynağı yeterli ama yeterli olması dışında başka bir problem yaratmış olabilir mi? Everest markaymış. Sorun doğrudan PSU kaynaklı olmayadabilir. Sisteme yeni bir bileşen eklediniz mi? Eski bir yöntem ama güç bağlantılarını kesip BIOS pilini çıkarıp, güç düğmesine 5-6 defa bastıktan sonra tekrar takıp dener misin?
Bu anakart arızalı sistemden söküldü ve o sistemde de bu sorun vardı, ama onun nesi arızalı bilmiyoruz onda ışık yanıyor mu yanmıyor mu bilmiyorum belki PSU'dan da olabilir ben 8 pin yerine 4 pin taktım sorun bundan da olmuş olabilir mi? Benim PSU çalışıyor başka sisteme takılı eğer anakart arızası varsa da Max 50 TL gibi bir fiyatla yaptırabileceğimi söylediler. Ve hiçbir şey eklemedim anakart üzerinde olan parçalar bunlar sadece ekran kartımı ve kasa power SW vs bağladım ışık yandı fakat dediğim gibi tepki vermiyor PSU'yu kapadığımda ise ışık yanıp sönüyor

Yetmesi gerekli diye düşünüyorum fakat ne oldu da tepki vermiyor ?
Bu anakart arızalı sistemden söküldü ve onda da bu sorun vardı belki kasanın girişlerindendir ve ya psu arızalıdır diye düşündük ama onda ya hiç ışık yanmıyordu ya da yanıyordu bundan emin değilim ben kendi kasama monte ettiğim de ise ışık sabit yanıyor şalteri kapadığımda ise o ışık 2 saniyede bir yanıp sönüyor baktım YouTube'dan 50 TL gibi bir fiyat ile yaptırabileceğimi söylediler eğer bu kadar masrafı olursa yaptırırım eğer anakart yanmış ve ya daha ciddi arızası varsa üstündekileri söküp yeni alacağım.
@274000 O sistemde de bu sorun varsa ve PSU çalışıyor ise anakartın arızalı olma olasılığı çok daha yüksek gibi. Normalde 8 pin yerine 4 pin takıldığında çalışır, en azından bilgisayar açılır.
Peki bana ne kadar maaliyeti olur max.? çünkü bu sistem şuanki sistemimden çok çok iyi o yüzden yaptırmayı planlıyorum

Görmeden birşey söyleyemeyeceğim elbet fakat birine göstermenizde fayda var gibi duruyor anakartın arızalı olma ihtimali yüksek nedir ne değildir görmeden hangi parçasıdır fiyat biçemeyiz ancak şu olabilir 400 liralık bir anakart ise parçası üretiliyorsa malzeme ile yaptırılabilir sizin bileceğiniz iş yine de.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı