Çözüldü Sistem topladıktan sonra ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
İşletim sistemi tabii ki. Diğer şeyler için bu videodan yararlanabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Driver Booster kullanmayın. İlk defa sistem topladığımda kullanmıştım ve o tecrübesiz halimle başıma bir ton iş açmıştı. Çok korktuğumu hatırlıyorum .

Doğruyu söyleyeyim, onu güncelledi de güncelemyeydi daha iyiydi Ama ne yapayım manuel günceleme çalışmıyordu Ben de gittim ondan günceledim de güncelemez olaydım. LoL açılmamaya başladı, eski sürüme dönüyorum olmuyor -_-

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun için DDU ile sürücünüzü silmeniz gerek de ondan.

1-BIOS güncellenir.
2-Işletim sistemi kurulur (eskiden bu seviyeden önce Driver cdleri / diskerleri hazır edilmeliydi ancak artık güncel işletim sistemleri generic sürücüleri içinde barındırıyorlar)
3-Kullanıdın tüm donanımların internet sitelerinden "güncel" sürücüler yüklenir. Çünkü Windows'un sürücüleri eski olabilir.
4-çok sık kullandığın programlar kurulu ve güncellenir (antivirüs, browser, ....)
5-Sisteminin bir imajı alınır ki ileride problem yaşarsan ilk kuruluma dönebilirsin.

İşletim sistemi kurup BIOS güncellenmeli ardından Windows 10 kullanıyorsan Debloat işlemini yapman lazım, Windows yanında tonlarca gereksiz şey getiriyor ve bunlar yüzünden işlemci sen bilgisayarı ellemesen bile kullanıyor, ram'i de doldurduğu için Windows 10 için en gerekli işlem Debloat'ı yapman lazım yaptıktan sonra işlemci kullanımı bilgisayar boştayken %3'ün ya da %5'in altına düşer, ve bilgisayarda gözle görülür bir şekilde performans artışı yaşanır.
Edit: Arada güncelleme yaptığında bazı bloatware programlar geri yüklendiği için büyük olan her güncelleme yapmanı öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…