Sistem Toplama Rehberi İzleyerek Montaj Yapma

RetroHead

Decapat
Başlıkta belirtildiği gibi video izleyerek sistemimi montajlayabilir miyim? Sizce teknik bilgi açısından yetkin olunması gereken bir konu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabi ki el alışıklığı önemli bir konu fakat ilk sistem montajınız ise izleyerek adım adım yapabilirsiniz. Youtube'da tam rehberler mevcut. Fakat toplamadan önce de videolar izleyin ki göz aşinalığınız olsun.

Tabi ki el alışıklığı önemli bir konu fakat ilk sistem montajınız ise izleyerek adım adım yapabilirsiniz. Youtube'da tam rehberler mevcut. Fakat toplamadan önce de videolar izleyin ki göz aşinalığınız olsun.
Şimdi aklıma geldi soruyorum. Peki monte işleminde kabloları yanlış veya eksik takarsam sistem zarar görmez değil mi? Tekrar deneyerek düzeltebilirim?

Şimdi aklıma geldi soruyorum. Peki monte işleminde kabloları yanlış veya eksik takarsam sistem zarar görmez değil mi? Tekrar deneyerek düzeltebilirim?
Yanlış takma konusunda pek bir şey diyemeyeceğim çünkü bir çok şekilde yanlış takabilirsiniz fakat eksik takmak bir sorun yaratmaz. Sistem açılmaz, siz de anlarsınız eksik olduğunu. Zaten tam rehberlerde bütün kablolar adlarıyla birlikte montajlanır.

İşlemci , işlemci soğutucusu ,RAM ,GPU,var ise SSD gibi parçalarda sıkıntı yaşamazsın seni tek güç kaynağından gelen kablolama biraz uğraştırır onun dışında Anakart formatına göre yükseltme vidalarını doğru yerleştir gerisi kolay dediğim gibi tek şey kablolama

Yanlış takma konusunda pek bir şey diyemeyeceğim çünkü bir çok şekilde yanlış takabilirsiniz fakat eksik takmak bir sorun yaratmaz. Sistem açılmaz, siz de anlarsınız eksik olduğunu. Zaten tam rehberlerde bütün kablolar adlarıyla birlikte montajlanır.
Bu bendeki ssd kc2000 nasil takiliyor biliyor musunuz kutulu degil de uzun cubuk gibi

Başlıkta belirtildiği gibi video izleyerek sistemimi montajlayabilir miyim? Sizce teknik bilgi açısından yetkin olunması gereken bir konu mu?
Hocam işlemci nasıl takılır, ekran kartı nasıl takılır, power tuşu ve usb kabloları nasıl bağlanır gibi rehberleri tek tek izleyerek rahatça yapabilirsiniz. Saçma sapan bilgisayarcılara 100-200 TL vermek pek mantıklı değil. Zaten montajı ilk 14 gün içinde yaparsanız isterseniz iade alır isterseniz ürünün yenisini alırsınız. Bozulacağını pek sanmam ama yinede dediğim gibi yapabilirsiniz.

Bahsettiğiniz ssd M.2 portuna takılıyor. Daha önce laptop RAM'i taktıysanız aşınasınızdır. Üstten açılı bir şekilde takıyorsunuz. Sonra ucundan vidasıyla oturtuyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı